Foto: Srednja škola Čazma

Nakon što je završen ljetni krug upisa u Srednjoj školi Čazma ostalo je još nekoliko nepopunjenih mjesta. Jedno mjesto ostalo je nepopunjeno za zanimanje automehatroničar, tri za vodoinstalera, dva vozača motornog vozila, četiri tehničara cestovnog prometa, no najviše nepopunjenih mjesta ostalo je za gimnazijsko odijeljenje koje je samo polovično popunjeno.

Podsjetimo, puno buke se podiglo kada je Ministarstvo u travnju odlučilo ukinuti gimnaziju u brojnim srednjim školama, među njima i čazmanskoj. Svi su se digli na noge i govorili o važnosti gimnazije, od Grada do Županije i uspjelo se ostvariti da gimnazija ostane u Čazmi, no ponovno je slab interes kojeg je prokomentirala ravnateljica škole Irena Ivanović.

– S obzirom na ankete i komentare roditelja i učenika očekivali smo da će biti više učenika, međutim odlučili su se na upis gimnazije u većim gradovima tako da su otišli iz Čazme – rekla je i dodala kako je u ovom trenutku teško komentirati mogućnost da zbog slabog odaziva i ove godine, Čazma na kraju ipak ostane bez gimnazije.

– Postoje strateški dokumenti Republike Hrvatske koji govore o tome da se udio učenika u gimnazijskom obrazovanju treba povećati, tako da što će Ministarstvo planirati za sljedeću godinu, zaista je prerano govoriti – kazala je ravnateljica Ivanović.

Na pitanje, kako je zadovoljna rezultatima državne mature u Srednjoj školi Čazma, rekla je da su rezultatima u školi zadovoljni jer su svi učenici položili i uspješno završili srednjoškolsko obrazovanje. U školi se polako dijele svjedodžbe i opraštaju se s maturantima.