foto/KruGarešnica.info

U Općini Berek nastavljaju s uređenjem društvenih domova na svom području. Na red je došla i adaptacija društvenog doma u Kostanjevcu. Načelnik Općine Berek Mato Tonković potpisao je ugovor s Ivanom Markovićem direktorom tvrtke Grad-IM, koja je odabrana za izvođenje radova.

– Drago mi je da je konačno došlo i do ove realizacije. Od trinaest mjesnih odbora ovo je zadnji dom koji nam je ostao za uređenje. U ovaj dom smo ulagali i prije nekoliko godina, ali nije bilo dovoljno. Dom je bio bez sanitarnog čvora, sada, ovom adaptacijom i on će se napraviti. Možda smo svi već bili nestrpljivi i radovi su trebali biti napravljeni prije, ali procedura je takva i moramo je poštivati – kazao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Tonković.

Radovi su vrijedni 358.109,38 kuna s PDV-om, koje Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira sa 180.000 kuna, dok je ostatak osigurala Općina Berek.

Rok izvođenja radova je 90 dana, a adaptacijom će biti zamijenjena stolarija, izgrađen sanitarni čvor i dom će dobiti unutarnje uređenje.

– Svi očekujemo da radovi što prije završe jer na ove radove čekamo zadnjih dvadesetak godina. Mi mještani smo također spremni pomoći u radovima i aktivno sudjelovati u obnovi našeg doma – kazala je predsjednica Mjesnog odbora Kristina Šlogar.