9.8 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Zabilježene radnje PU Bjelovarsko-bilogorske u protekla 24 sata

Nove vijesti

Iz PU Bjelovarsko-bilogorske su nam dojavili kako su u protekla 24 sata zabilježili dvije kriminalističke radnje – jednu krađu te oštećenje tuđe stvari.

Netko je u Bjelovaru, u istočnom djelu grada iz obiteljske kuće, u razdoblju od 11. do 13. srpnja 75-godišnjaku ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna. Uslijedit će kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

Zasad nepoznata osoba je u Rovišću, u tamošnjoj Kolodvorskoj ulici na željezničkoj postaji, na drvenim prozorima razbila 7 stakala, dok je na katu, također s drvenih prozora skinula drvena krila te ih bacila u unutrašnjost zgrade pri čemu je došlo do puknuća. Kažimo i to kako je netko s prozora koji se nalaze na čekaonici skinuo i ukrao PVC krilo s 2 stakla. Odgovorna osoba oštećene pravne osobe se ovog trenutka nije mogla izjasniti o visini materijalne štete pa će se ona utvrditi naknadno.

Ovome dodajmo kako su izdvojena i dva prekršaja – jedan prometni te prekršaj Zakona o šumama.

Danas (četvrtak, 14. srpnja) u 0:20 sati, u Čazmi, u tamošnjoj Moslavačkoj ulici prilikom kontrole prometa je zatečen 24-godišnji mladić kako upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,15 promila. Priveden je i smješten u posebnu policijsku prostoriju do otrežnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. Službenici PU Bjelovarsko-bilogorske ističu da je kazna za ovaj prekršaj od 10 do 20 tisuća kuna ili zatvorska kazna u trajanju do 60 dana.

Isto tako, prilikom kontrole prometa u Škodinovcu – općina Đulovac je zatečen 34-godišnji muškarac koji je upravljao teretnim vozilom osječkih registarskih oznaka te je u tovarnom prostoru prevozio oko 14 prostranih metara ogrijevnog drveta bagrema bez odgovarajuće dokumentacije. Vezano za ovaj prekršaj slijedi izvješće nadležnoj šumarskoj inspekciji, a napominje se kako je i u ovom slučaju predviđena kazna od 10 do 20 tisuća kuna. 

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika