U protekla 24 sata PU Bjelovarsko-bilogorska je od kriminalističkih radnji izdvojila dvije krađe.

Netko je u Jabučeti – općina Kapela iz jedne tamošnje obiteljske kuće 61-godišnjaku ukrao nekoliko stotina kuna.

Nepoznata osoba je između mjesta Mostari i Prnjavorac sa stovarišta čazmanske Šumarije, u razdoblju od 1. do 12. srpnja otuđila 3 metra trupaca drveta graba te 1 kubni metar drveta graba. Nastala šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, a slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

Ovome dodajmo kako se dogodio i jedan teži prometni prekršaj te kako je PU Bjelovarsko-bilogorska provela županijsku akciju na prekršaje biciklista.

Naime, policijski službenici su uz pomoć bljeskalice i stop tablice u Narti pokušali zaustaviti vozača osobnog automobila marke Opel bjelovarskih registarskih oznaka, ali on nije želio postupiti po naređenju već je nastavio vožnju. Naposljetku je ipak zaustavljen u Velikom Korenovu gdje je utvrđeno da je riječ o 55-godišnjaku koji je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,73 promila.

Naglasimo kako je to činio bez prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Uhićen je, priveden u policijske prostorije i uslijedit će njegovo privođenje uz optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru. Također, važno je istaknuti da mu je zbog ova tri prekršaja moguće izreći novčanu kaznu od 23,000,00 pa sve do 47,000,00 kuna.

PU Bjelovarsko-bilogorska je sinoć od 21 do 23 sata, provodeći akciju na prekršaje biciklista kontrolirala 11 vozača utvrdivši 9 prekršaja. Pritom je svih 11 biciklista upozoreno.