Nogometaši Bjelovara su jučer (ponedjeljak, 11. srpnja) u 18 sati, na svom Gradskom stadionu na Logoru krenuli s pripremama za novu sezonu, sezonu u kojoj će participirati u jedinstvenoj Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Treneru Luki Bilobrku se na prvi trening odazvalo čak 28 igrača, a treba naglasiti kako je većinom riječ o mladićima obzirom na činjenicu da trojica mlađih od 21. godine moraju započeti, ali i okončati utakmicu.

Prvom treningu bjelovarske nogometne momčadi je prisustvovao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak

Kao pojačanja bjelovarske momčadi svakako treba istaknuti: vratara Gabrijela Iličevića, napadača Dominika Glavinu, veznog igrača Luku Vargu, Jovana Motiku – krilnog napadača, Lucasa Fernandesa, Jakova Delibegovića, makedonskog stopera Bogdana Velinovskog, Davida Crnjca – također stopera i još dvojicu napadača – Karla Marića, odnosno Kolumbijca Carlosa Zunigu. Pored brojnih dolazaka treba spomenuti i to da su NK Bjelovar napustili bosansko-hercegovački internacionalci: Tadić, Hairlahović, Okić te Fajić, ali i David Arap, Jurica Barišić i Deni Hajdarović.

Ovdašnjim ljubiteljima nogometne igre dobro poznati Brazilac Lucas Fernandes

Bilobrk je pripremio zahtjevan plan priprema koje će trajati 40 dana i koje će biti začinjene s devet pripremnih utakmica. Prije prvog treninga svoje je majstore upoznao s njihovim pravima, ali i obvezama te je pritom dodao:

Luka Bilobrk je prilikom obraćanja svojim igračima bio vrlo odrješit

–Normalno je da pripreme otvaramo s ovako velikim brojem nogometaša jer pitanje je tko će od njih ostati, a tko otpasti. Osim toga, još tražimo dva vezna igrača koja će dodatno pojačati konkurenciju. Da, naglasak je stavljen na mlade igrače od kojih se traži da se kroz ligu koja ih očekuje afirmiraju i da nam pomognu u ostvarenju što boljeg rezultata. Od igrača se prije svega traži maksimalno zalaganje, lojalnost klubu i da svaki trening iskoriste za napredovanje – između ostaloga je kazao trener bjelovarskih nogometaša koji će u četvrtak (14. srpnja) momčad povesti na pripreme u Sveti Martin na Muri.

I sada, kao zaključak ove itekako zanimljive priče vam donosimo raspored prijateljskih susreta NK Bjelovar.

Ovoljetna priča je započeta laganim rastrčavanjem

Prvu od devet pripremnih utakmica Bjelovarčani će odigrati u subotu 16. srpnja kada će, tijekom priprema u Svetom Martinu na Muri odmjeriti snage sa čakovečkim Međimurjem. 23. srpnja će zaigrati u Krapini s tamošnjom momčadi Zagorca, dan potom, dakle 24. srpnja (nedjelja) će igrati u Daruvaru protiv Hrvatskog Dragovoljca, da bi u srijedu – 27. srpnja u Bjelovaru gostovao NK Rudeš. 30. srpanj Bjelovarčanima donosi sraz protiv Vrbovčana, 6. kolovoza (subota) na Gradski stadion stiže Međimurje, a 9. kolovoza (utorak) Bilobrkovi će igrači odmjeriti snage sa sastavom imena Gaj Mače. Igrat će na gostujućem travnjaku te će potom 13. kolovoza uslijediti bitka za županijski kup u Ždralovima protiv Mladosti. Posljednji pripremni dvoboj trebao bi se igrati 14. kolovoza s Bilogorom 91 iz Grubišnog Polja, dok je početak prvenstva predviđen za 20. kolovoza.