PU Bjelovarsko-bilogorska je u protekla 24 sata od kriminalističkih radnji zabilježila provalu i krađu.

Netko je u mjestu Kapelica kod Garešnice provalio u vikend kuću koja je vlasništvo 68-godišnjakinje koja stanuje u inozemstvu. Po njezinom povratku će se utvrditi je li što ukradeno te visina materijalne štete.

Nepoznata osoba je u noći s nedjelje na ponedjeljak u Lamincu – općina Štefanje s ograde tora za ovce otuđila više komada armaturnih mreža. One su u vlasništvu 28-godišnjaka, a on nastalu štetu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Ovome dodajmo kako je došlo do dva narušavanja javnog reda i mira.

U Velikim Sredicama, na tamošnjoj benzinskoj postaji, 46-godišnji muškarac je u alkoholiziranom stanju vikao na djelatnike i korisnike usluga. Dolaskom policijskih službenika on je zatečen te priveden u prostorije policije gdje mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2,41 promila. Nakon liječničkog pregleda je zadržan u Općoj bolnici Bjelovar. Budući da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu uručen mu je obvezan prekršajni nalog, dok mu zbog narušavanja javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog.

Uljanik u blizini Garešnice, odnosno tamošnji ugostiteljski objekt je bio poprište drugog narušavanja javnog reda i mira. Činio je to 29-godišnji mladić tako što je vikao pritom razbivši tri staklene čaše. Na taj je način uznemirio ostale goste, a do dolaska policijskih službenika prestao je s nedoličnim ponašanjem. Prilikom alkotestiranja mu je u krvi utvrđena koncentracija alkohola od 2,19 promila te protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.