U četvrtak 7. srpnja u Kulturnom centru Rovišće svečano su dodijeljene svjedodžbe učenicima Osnovne škole Rovišće, a najvrjednijim učenicima i učiteljima posebna priznanja. Svečanoj dodjeli prisustvovao je općinski načelnik Slavko Prišćan koji je učenicima, a posebno osmašima poručio kao su u OŠ Rovišće stvorili odličan temelj za daljnje školovanje.

– Stvaranje temelja je najbitnije, a u ovom slučaju temelj školovanja je osnovna škola. Osnovna škola Rovišće poznata je po uspjesima svojih učenika i po uzornom ponašanju na izletima. Siguran sam da ste prikupili dovoljno znanja za daljnje školovanje. Čestitam ravnateljici i svim djelatnicima odnosno učiteljima na kvalitetnom radu i trudu koji ulažu kako bi vama prenijeli znanje. Želim da za dalje odaberete ono što volite i da budete uporni kako bi stvarali odlične rezultate i kako biste bili kvalitetni ljudi. Bez obzira na teškoće i izazove s kojima se susrećemo, želim da stvarate svoju budućnost ovdje. Nastojat ćemo vam i dalje stvarati što bolje uvjete za rad, pa tako i da se sljedeću godinu imate priliku završiti u obnovljenoj Osnovnoj školi Rovišće. Želim vam puno sreće, uspjeha i znanja! – poručio je načelnik Prišćan.

Nakon svečane dodjele, općinski načelnik ugostio je ravnateljicu Blanku Klemić i najbolju učenicu generacije Janu Dominković te učenice kandidatkinje za najboljeg učenika/cu Magdalenu Mlinarić, Mašu Polančec i Ivanu Jaković. Prilikom posjeta, načelnik je učenicama uručio prigodne poklone, a ključna tema su bili planovi za daljnje školovanje.

– S obzirom da na području Općine Rovišće odrastaju vrijedni učenici željni rada i znanja, budućnost je u sigurnim rukama, a vrijedne učenike ćemo nastaviti nagrađivati – poručio je Prišćan.