Bjelovarsko-bilogorska županija raspisat će idućeg ponedjeljka Javni poziv za sufinanciranje projekata podizanja kvalitete pružatelja usluga smještaja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je javnom pozivu kojim će Bjelovarsko-bilogorska županija u podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta ukupno uložiti pola milijuna kuna.

Bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić

-Županijska turistička zajednica je dobila 814 tisuća kuna na Javnom natječaju Hrvatske turističke zajednice, za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent. Od tih sredstava mi ćemo najviše izdvojiti za Javni poziv za sufinanciranje projekata podizanja kvalitete pružatelja usluga smještaja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Poziv će biti raspisan idućeg ponedjeljka i trajat će mjesec dana. Dodijelit ćemo ukupno petsto tisuća kuna – rekao je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić i dodao kako će se na poziv moći prijaviti postojeći iznajmljivači te da će se maksimalno moći dobiti trideset tisuća kuna, odnosno financirat će se do pedeset posto njihove investicije.

– Prihvatljive investicije su opremanje apartmana, izgradnja jacuzzija ili sadržaja za wellness, izgradnja dječjih igrališta odnosno uređenje okoliša oko samih smještajnih kapaciteta – kazao je Marušić koji je i najavio da će Županija ovu mjeru nastaviti provoditi i iduće godine uz nadu da će iznos koji će dodijeliti biti puno izdašniji.