Prema podacima koje je objavio direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak ovoga četvrtka na konferenciji za medije u Čazmi, u prvih šest mjeseci ove godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ostvareno je 53 posto više dolazaka turista nego u istom razdoblju prošle godine. Broj noćenja je bolji za 17 posto u odnosu na 2021. godinu.

– Bio je plan da u ovoj godini dostignemo rezultate iz 2019. godine koja je bila referentna godina. Brojke su dobre i baš po pitanju samih turističkih zajednica mogu pohvaliti Turističku zajednicu Čazma koja ima za 230 posto bolje rezultate u dolascima gostiju, a za 200 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu, što su jako dobre brojke i pokazatelji da se isplate sve investicije i ulaganja – kazao je Medak.

Direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak

Gledajući brojke turističkih pokazatelja značajno prednjači Turistička zajednica Daruvar-Papuk i to zbog broja svojih smještajnih kapaciteta. Ostale turističke zajednice sa svojim brojkama su u prosjeku ili na rezultatima iz 2021. godine, osim Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar koja ima pad u noćenjima gostiju dok je broj dolazaka gostiju u porastu.

– Generalno gledano možemo biti zadovoljni s rezultatima, a aktivnosti koje provodimo će generirati rezultate i to će se vidjeti u narednom razdoblju – zaključio je Medak.