Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice danas je u društvu gradonačelnika Čazme Dinka Piraka i župana Marka Marušića, te direktora županijske i gradske turističke zajednice obišao prvo biološko kupalište u Čazmi i upoznao se s projektom Čazma Natura.

Interes za bazen je prvih dana nakon otvorenja iznimno velik, rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, a Čazma se pripremila za iskorištavanje prilike za privlačenje gostiju jer je u Hrvatskoj u nečemu prva, a to je upravo biološko kupalište koje uz još 11 atraktivnih lokacija Čazma Nature pruža priliku za strelovit turistički napredak.

– Atraktivne su lokacije i mislim da je škola u prirodi ono čemu najviše pažnje moramo posvetiti. Šansa je to i za OPG-ove da kroz turističku ponudu mogu ponuditi i zdravu hranu. Raduje me da se grade i preuređuju smještajni kapaciteti tako da mislim da smo na dobrom putu – rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Župan Marušić očekuje da će turistički rezultati Grada Čazme u budućnosti biti još bolji jer se u prošlom razdoblju pokazalo da sve više gostiju dolazi kako na čazmansko područje tako i područje Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Svakako želim pohvaliti izvrsne rezultate na čazmanskom području jer je u prvih 6 mjeseci ove godine u odnosu na prošlu dvostruko više dolazaka i 81 % više noćenja i čestitam na ovim rezultatima – rekao je župan Marušić.

Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice također je uputio čestitke na odličnom projektu s obzirom da je izgrađena nova turistička infrastruktura koja će sigurno biti motiv dolaska brojnih gostiju u Čazmu.

– Na osnovu ovakvih turističkih infrastrukturnih projekata bit će moguće graditi turističku priču u budućnosti. Ja vjerujem da će uslijediti i porast smještajnih kapaciteta što i jest jedan od ključnih izazova u kontinentalnom dijelu Hrvatske – rekao je Staničić.