Završeno je asfaltiranje dva kilometra županijske ceste od Velike Trnovitice do Male Mlinske.

– Veseli me da smo konačno, nakon 50 godina otkad je izgrađena ova cesta koja se samo krpala, uspjeli obnoviti dionicu od 2 kilometra. Vrijednost radova je 2,2 milijuna kuna i to potpuno financira Županijska uprava za ceste. Nakon dugo godina je i u Trnoviticu došao novi asfalt – istaknuo je župan podsjetivši kako je ŽUC naslijedio dug od 29 milijuna kuna koji je trenutačno sveden na 10 milijuna kuna te da se balansira s istovremenim smanjenjem duga i sanacijom dionica koje su u najgorem stanju.

– Možda to ne ide intenzitetom kako ljudi očekuju, ali mi imamo 800 km županijskih cesta i moramo se odgovorno ponašati, srediti financije ŽUC-a i paralelno gledati da nešto i učinimo – zaključio je župan.

Županijska cesta V. Trnovitica – M. Mlinska ukupno je duga 13 kilometara. Načelnik općine Ivan Marković naziva ju „žilom kucavicom“ jer je najkraća cestovna veza između Bjelovara i Garešnice.

– Moram izraziti zadovoljstvo što se konačno krenulo u obnovu te ceste. Ona cijelom svojom dužinom koja je devastirana prolazi, nažalost, kroz našu općinu. Nakon dugogodišnjih pokušaja ukazivanja na neravnomjeran pristup razvoju lokalnih jedinica konačno smo naišli na razumijevanje – kazao je općinski načelnik Marković.

Zahvalio je županu što je prepoznao taj problem i ispunio obećanje da će jedan od prvih infrastrukturnih poteza biti upravo ta cesta. Radovi će se sukcesivno nastaviti u idućim godinama kako bi i preostalih 11 kilometara dobilo novi asfalt.

Izvor: bbz.hr