Foto/Lorenzo Kocijan Pacas

Završeni su radovi i u posljednjoj ulici u Ždralovima obuhvaćenoj projektom aglomeracije, u Ulici kralja Tomislava. Nakon što su Vodne usluge završile s podzemnim radovima na izgradnji kanalizacije, Grad Bjelovar preuzeo je na sebe obnovu gornjeg dijela prometnice jer je nakon aglomeracije sanirano oko 65% kolnika.
Sada je završeno asfaltiranje čitave ulice u dužini od oko 600 m, a uz novi kolnik Grad je financirao i građevinske radove na proširenju.

– Polako počinjemo privoditi kraju taj proces koji je bio dugotrajan i mukotrpan i za nas i za građane. Ova je ulica jedan od pokazatelja gdje su građani bili nezadovoljni jer im nismo mogli proširiti cestu. Na kraju ipak se ipak uspjelo s proširenjem cesete i sada je ta ulica puno šira nego je bila prije – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak prilikom obilaska novoobnovljene ulice.

Direktor Komunalca Ivan Ivančić najavio je skori završetak radova 15. kolovoza.

– Ovo je jedan od primjera sinergije Grada Bjelovara i gradske komunalne tvrtke pri realizaciji projekta Aglomeracije. Ovo je podsustav istok, 9600 m odvodnje i sve ulice su cjelovito i potpuno uređene. Ono što slijedi je uređenje ulica u gradu, ostalo je još nešto priključaka i asfaltiranja. Svi glavni cjevovodi su položeni. Krajnji rok je 15. kolovoza i mislim da ćemo ga ispoštivati u potpunosti, osim djela koji se odnosi na Gudovac i Tijardovićevu ulicu gdje se opet planira uređenje, pa će zbog asfaltiranja taj rok biti produžen – pojasnio je Ivančić.

foto/Lorenzo Kocijan Pacas