Kadeti Kluba odbojke na pijesku Čazma u sastavu Josip Pirak, Vito Zidrum, Petar Vunić i Borna Bradić  na nedavnom Klupskom prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku za kadete osvojili su prvo mjesto, a na današnjem prijemu, njima, njihovom treneru i predstavnicima kluba na tome je čestitao gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

– Radujem se što vam mogu čestitati na ponovnom uspjehu, jer tradicija odbojke u Čazmi je takva da smo uvijek puni rezultata i to ne bilo kakvih. Biti prvi u nečemu je velika stvar, stoga vam zahvaljujem u ime Grada i naših građana na onome što činite kroz sport za svoj grad – rekao je gradonačelnik Pirak i uz riječi zahvale dodao i onu vrjedniju u obliku 10 tisuća kuna i još jednu isto tako vrijednu, a ta je da će svi čazmanski sportaši nakon što Grad preuzme osnivačka prava nad Osnovnom škola Čazma, od 1. siječnja iduće godine sportsku dvoranu koristiti besplatno za svoje treninge.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak

Na čestitkama i novčanoj nagradi gradonačelniku se zahvalio trener Krešimir Donđivić i dodao kako ovi rezultati ne bi bili mogući da nema potpore Grada, pa tako Čazma ima jedne od najboljih uvjeta za treniranje i igranje odbojke na pijesku jer ima čak tri terena, dok neki veći gradovi imaju tek po jedan ili dva.

Krešimir Donđivić

– Što se tiče ovog turnira moram priznati da nismo očekivali ovakav uspjeh, iako smo branili naslov. Ove godine je bila jača konkurencija, a imali smo i smjenu generacija tako da neki igrači od prošle godine nisu mogli igrati, ali dečki su stvarno odigrali odlično. Imali smo i najbolji par na turniru Pirak-Zirdum koji su sve mečeve dobili 2:0 na turniru, ali u odbojci na pijesku se kaže da je par jak koliko mu je jak drugi igrač, tako da ovaj uspjeh ne bio bio moguć bez našeg drugog para Bradić-Vunić koji je napravio sve što smo od njih tražili. Gdje je trebalo uzeti set, uzeli su ga, gdje je trebalo pobijediti, pobijedili su, tako da smo iznenađujuće, moram priznati, uzeli taj naslov – kazao je Donđivić.