12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Pred nama je mnoštvo košarkaških uzbuđenja

Nove vijesti

Košarka 3×3 postaje sve popularnija u svijetu, a to dokazuje i činjenica što je u Tokiju na OI zaigrana kao olimpijski sport. Stoga, ne treba čuditi što je svoje svjetlo dana ugledala i u Bjelovaru gdje je nedavno osnovan KK Borik Bjelovar. Taj je klub, u svojoj kratkoj povijesti osvojio mnoštvo respektabilnih turnira, a na tome nema namjeru stati. Novu priliku za dokazivanje imat će već idućeg tjedna (od 7. do 10. srpnja) kada će se upravo u bjelovarskoj sportskoj šumici Borik održati drugi po redu „FIBA Bjelovar 3×3“ te ćemo ga pratiti s ogromnim zanimanjem obzirom da će na njemu nastupiti i velik broj momčadi iz inozemstva.

Igrat će se u raznim kategorijama – od M11 do seniorske (obje konkurencije), okupljenu publiku očekuju razna iznenađenja, ali prije njegova početka započet će i košarkaški kamp za najmlađe. Njegovo poprište će, od 4. do 15. srpnja biti već spomenuti Borik, koji će tako iznova postati košarkaško središte. Stoga smo iskoristili prigodu i ugodno razgovarali s Dorianom Rogovićem, jednim od članova organizacijskog odbora svega navedenoga.

Dakle, pročitajte što nam je kazao te dovedite svoje mališane kako bi upoznali sve čari ovog prekrasnog sporta. Isto tako, ovaj će kamp biti odlična uvertira u predstojeće izdanje ovogodišnjeg „FIBA Bjelovar 3×3“ turnira koji će, prema svim najavama biti na još jednoj razini više nego što je to bio slučaj prošle godine.

Ovaj mladi košarkaški stručnjak stječe iskustvo u uglednom društvu

–Prijave su krenule već prošli tjedan, a trajat će sve do sutra (nedjelja, 3. srpnja). Osim iz Bjelovara i njegove okolice, imamo zainteresiranu djecu iz: Križevaca, Virovitice te Virja. Polaznici će biti razvrstani u tri skupine. Bit će tu početnici te oni koji se već bave košarkom – dakle, M11 pa sve do juniora, odnosno uzrasta M19. Treba naglasiti da će, osim bjelovarskih trenera – Ivana Šipraka i moje malenkosti, trenerske dužnosti obnašati Križevčani Tomislav Matoić te Ivan Svoboda. Matoić je kineziolog, baš kao i ja, dok je Svoboda, osim što ima zvanje kineziologa također i doktor znanosti. Tu titulu je stekao na jednoj košarkaškoj temi. Još treba reći da je on još uvijek aktivan igrač u Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi.

Mirko Hrženjak je dugogodišnji trener kadeta, juniora te seniora u KK Podravac Virje te će nam se u drugom tjednu ove priče priključiti i Luka Bujas. Zasigurno, radi se o najzvučnijem trenerskom imenu ovoga kampa, a iz razloga što je on već radio s mlađim kategorijama u Zadru. Također, Bujas je s 27 godina postao najmlađi trener koji je preuzeo jedan prvoligaški klub (bivši KK Prigorje financije Križevci). U svojoj trenerskoj karijeri radio je u: Libiji, Kolumbiji i posljednje Slovačkoj. Stoga, o njegovom iskustvu ne treba trošiti puno riječi.

Rogović je trener i u zagrebačkom ŽKK Trešnjevka 2009.

Prvoga tjedna ćemo imati jedan trening dnevno zbog obveza oko turnira, a potom ćemo, u drugom tjednu provoditi dva dnevna treninga. Sam kamp će se odvijati na Boriku, a moram napomenuti da smo već i prije službenog početka kampa okupili respektabilan broj djece u M13 kategoriji. Participirali smo na tri turnira, sva tri osvojili i nadam se da će ova priča u budućnosti samo rasti. Na kraju bih još dodao kako je kotizacija za kamp 200 kuna, a za prijave i/ili dodatne upite se možete javiti na broj mobitela 095/364-4537 (Dorian Rogović) – jako iscrpan je bio Rogović.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika