20.6 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Večeras u 23:35 iz Bjelovara kreće turistički vlak za Jadran

Nove vijesti

Danas kreće prometovanje turističkog vlaka od Osijeka do Splita kojim će prvi put izravnom linijom s Jadranom biti povezan i Bjelovar. Prvi turistički vlak danas navečer polazi iz Osijeka, u Bjelovaru će putnike ukrcati u 23:35 sati, a u Split bi trebao stići u 8:42. Vlak će prometovati sve do 29. kolovoza, a cijena karte u jednom smjeru iznosi 130 kuna. Djeca i učenici imaju osiguran besplatan prijevoz.

– Ono što me veseli je da smo po prvi put uspjeli povezati Bjelovar s Jadranom, a prema informacijama iz HŽ putničkog prijevoza interes je zaista velik. Do jučerašnjeg dana je prijavljeno 1 200 osoba koje će se voziti od Osijeka do Splita, a šest putnika će se ukrcati večeras u Bjelovaru. Zaista dobri podaci s obzirom na to da znamo da sezona još nije ni krenula – rekao Marko Marušić, župan bjelovarsko – bilogorski i najavio povećanje broja linija od Bjelovara do Zagreba u novom voznom redu koji stupa na snagu krajem godine.

foto/Lorenzo Kocijan Pacas

– Smanjit će se i duljina puta za nekih desetak minuta. Po prvi puta je uspostavljena i direktna linija s Gradom Osijekom u oba smjera. To su sve nekakvi napori kako bi mogli našim sugrađanima osigurati povezanost sa Zagrebom i našom Slavonijom – zaključio je Marušić.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika