Kada je riječ o stanju sigurnosti, odnosno kriminalitetu u protekla 24 sata, službenici PU Bjelovarsko-bilogorske su izdvojili dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

Netko je u Garešnici, u tamošnjoj Kolodvorskoj ulici oštetio metalnu ogradu koja je vlasništvo 45-godišnjaka, i to na način da je izobličio željezne cijevi. Nastala je šteta od nekoliko stotina kuna.

Zasad nepoznata osoba je u Čazmi, u ulici Bana Josipa Jelačića, na kući koja je u vlasništvu 61-godišnjeg muškarca oštetila dvije nadzorne kamere. Iz istih su pokidane instalacije kućišta. Nastala šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Ovome dodajmo kako su evidentirana i dva prekršaja.

Jučer (četvrtak, 30. lipnja), oko 10:40 sati, također u Čazmi, pas čiji je vlasnik 51-godišnjak je izašao iz dvorišta kuće u ulici Milana Novačića te došao do kioska u ulici Kralja Tomislava. Tamo je napao drugog psa, a to je pokušala spriječiti 40-godišnja djelatnica kioska koju je pas ogrebao u predjelu lica. Ona je upućena liječniku, dok je 51-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog držanja psa bez nadzora. U vezi ovog događaja slijedi izvješće nadležnoj veterinarskoj inspekciji.

U Moslavačkoj ulici u Garešnici, oko 19:00 sati 60-godišnjak je u dvorištu spaljivao plastiku i plastične cijevi. Uslijed toga se stvarao neugodan miris te dim koji se širio ulicom. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom uslijedit će obavijest komunalnom redaru grada Garešnice.