U bogat program proslave Dana Grada Čazme svojim radionicama uključio se i Atelje Antolčić. Ovoga petka, pa zatim svaki sljedeći u srpnju održava radionicu slikanja i crtanja pod nazivom „Art & wine“ (slikanje uz vino).

– Ovog petka slika se uz degustiranje vrhunskog vina vinarije Brnjanec, radionica je iz tog razloga samo za odrasle i za danas je popunjena, pa će slikati 4 polaznice. Materijal i oprema za radionicu su osigurani, kao i vrhunsko vino i polaznice će sigurno doći do vlastitog remek djela i pritom se zabaviti uz dobru glazbu i čašu vrhunskog vina – kazao je voditelj radionice Matko Antolčić mag. art..

Osim radionice slikanja uz vino, Atelje Antolčić od subote 2. srpnja kreće i s radionicom slikanja u prirodi na prostoru Gradine pod nazivom „Nature art“.

– Ova radionica slikanja i crtanja u prirodi namijenjena je svim uzrastima, a kao za ni svaku drugu nije potrebno  prethodno znanje i iskustvo. Polaznici će  promatrati prirodu koja nas okružuje, mogu ponijeti hranu i piće po izboru kako bi upotpunili svoj doživljaj art piknika. Mjesta za ovu subotu još uvijek ima, ali broj je ograničen, pa se zainteresirani trebaju što prije javiti i rezervirati svoje mjesto – dodao je Antolčić.

Radionica Art & wine petkom, traje od 19 do 21 sat, dok se subotom u prirodi slika od 17 do 20 sati.

Kako je već navedeno, iskustva sa slikanjem ne trebate imati, pa su se tako za tečaj Art & wine prijavile i Mirela Trgovac Šuflaj i Magdalena Trgovac koje se do sada nisu bavile slikarstvom.

– Zanimljiv je ovo spoj i dobra prilika za druženje, puno bolja nego u kafićima. Ovo je nešto novo, dobra prilika za nešto naslikati, a možda će koristiti i u mom profesionalnom radu budući da sam učiteljica – kazala je  Mirela Trgovac Šuflaj, dok je Magdalena Trgovac kazala da jedva čeka kako će ispasti njeni prvi slikarski radovi.

– Ne mogu reći da mi slikanje loše ide, ali ne mogu reći ni da sam baš neki umjetnik, vidjet ćemo na kraju rezultate – rekla je.

Ukoliko se vi želite okušati u slikarstvu i pokušati nešto novo, svoje mjesto rezervirajte na vrijeme, a sve podatke možete pronaći na Facebook stranici Ateljea Antolčić.