NK Čazma sezonu 2021./2022. završio je na 11. mjestu IV. nogometne lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Svih  pet godina koliko se natječe u ovom rangu u svom rosteru ima domaće igrače s područja  Grada Čazme i bliže okolice, te se nalazi među šest najjačih nogometnih klubova u županiji.

Proračun NK Čazme je stabilan i kreće se oko 350 tisuća kuna, a glavni izvori financiranja su Grad Čazma sa 70 tisuća kuna, Škola nogometa, donatorske ulaznice te sponzori od kojih su glavni Erste banka, Čazmatrans i Invictus.

– Ponosni smo školom nogometa. Iznjedrili smo dva prvoligaška perspektivna igrača 2004. godišta, a to su Andrija Kupsjak koji igra u NK Lokomotivi Zagreb i Benjamin Gibanjek koji je upravo prešao iz NK Dinamo Zagreb u NK Varaždin. Ovim rezultatom škole nogometa jači smo od ostalih županijskih škola nogometa iz kojih je samo Marko Capan, 2009. godište iz Ivanske trenutno u splitskom Hajduku, navode u priopćenju čelni ljudi NK Čazma,  predsjednik Robert Milčić i potpredsjednik Ivan Beljan.

Na zadnjem Izvršnom odboru razgovaralo se o smjeni Izvršnog odbora kao i o smjeni trenera ako bi to pomoglo  boljem radu kluba. Došao je i upit  Nogometnog saveza bi li podržali povećanje lige na 16 klubova i time spasili NK Suhopolje i NK Đurđevac od ispadanja u niži rang. Izvršni odbor o tome nije donio krajnju odluku, ali u NK Čazma smatraju da su to klubovi koji jedini u ovoj ligi imaju bolje stadione od NK Čazme i zbog toga bi prijedlog  možda trebalo podržati.

NK Čazma sve svoje financijske obveze prema sucima, nogometnom savezu i igračima je isplatio.
Obećanje od 10 tisuća kuna isplate igračima ako ostanu u IV. ligi također će biti izvršeno, pa će tako svaki igrač koji je igrao ove sezone dobiti nagradu od 500 kn.

Od ostalih uspjeha u protekloj sezoni Milčić i Beljan ističu montiranje semafora na glavnom igralištu, nabavu pokretnog aluminijskog gola za potrebe treniranja, montiranje dodatnih 15 reklama sponzora i kvalitetno održavanje terena, klupskih  prostorija i tribina.

– Želja nam je da i dalje zadržimo preko 100 igrača svih uzrasta, seniorski rang IV. lige, stabilnu blagajnu i da se dodatno ojačamo igračima i opremom. Pozdrav uz naš slogan: „I krvi i plazmu, za NK Čazmu“ – napisali su u priopćenju Milčić i Beljan.