12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

U ponedjeljak 4. srpnja počinje obnova korza

Nove vijesti

U ponedjeljak 4. srpnja počinje obnova korza, najavio je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak. Radovi će se odvijati u tri faze, a kako se išlo na ruku ugostiteljima napravit će se i dvije mini faze na dijelu na kojem su ugostitelji. Prva faza koja će trajati dva mjeseca počinje od bjelovarske Gimnazije do Omladinskog doma uz mini fazu do Haulikove ulice koja će se u potpunosti zatvoriti za promet već od idućeg tjedna.

– Već do jeseni bismo prvu fazu trebali imati gotovu i građani bi trebali vidjeti kako će sve izgledati jer kad se faza završava, završava se do kraja i kreće se na novu fazu. Sveukupno će radovi trajati 12 mjeseci i cilj nam je da sve bude gotovo do Terezijane sljedeće godine – kaže Hrebak. Korzo će tako dobiti potpuno novi izgled i na njemu će biti 20 – 30% više zelenila nego što ga ima danas najavio je Hrebak.

Ivan Markić predstavnik firme MATO EL-D kazao je da će najveća promjena biti to što na korzu više neće biti asfaltnih površina, slivnih rešetki i sve će biti moderno. Upozorio je građane da se na mjestu na kojem će se izvoditi radovi ne kreću jer će biti radnih strojeva, alata i radnika što bi olakšalo i ubrzalo radove kako se ne bi trebalo strahovati da se nešto nekome dogodi.

Ivan Markić predstavnik firme MATO EL-D / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Igor Barberić glavni projektant i glavni nadzorni inženjer opisao je kako će korzo izgledati.

– Neće više biti devinelacija na korzu kao što ih ima sada, asfalt se miče i idu kocke, njih tri vrste, koje su odabrane prema konzervatorskom elaboratu Ministarstva kulture. Uzeto je sve iz povijesti Grada i korza koliko postoje. Uz objekte će ići kocke oblika opeke, u središnjem dijelu će ići radijalno položene kocke i ispred biskupije će ići granitne ploče žućkasto-smeđe boje – kazao je Barberić.

Igor Barberić glavni projektant i glavni nadzorni inženjer / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika