Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom proteklog vikenda od 24. do 26. lipnja nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Tako su policijski službenici proteklog vikenda ukupno utvrdili 96 prometnih prekršaj od čega izdvajamo:

  • 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2.28 g/kg, izmjerena kod 29-godišnjeg vozača u Hercegovcu
  • 36 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je Čazmi i ona je iznosila 85 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
  • 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
  • 26 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća. Od toga četiri s materijalnom štetom, tri na bjelovarskom te jedna na daruvarskom području. Dvije prometne nesreće bile su s ozlijeđenim osobama, jedna s teže ozlijeđenom na bjelovarskom području i jedna s lakše ozlijeđenom na čazmanskom području.

S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja.