13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Varaždinski Klub branitelja u Bjelovaru

Nove vijesti

Ove subote u bjelovarski središnji park je stigla šesteročlana ekipa Kluba varaždinskih branitelja koja pješači od Vukovara do Komarne s ciljem odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Varaždinci su u Bjelovar, na Trg Eugena Kvaternika stigli u 16:00 sati te su zatim položili lovorov vijenac pokraj spomenika poginulim Bjelovarčanima.

Braniteljska karavana prilazi mjestu polaganja vijenca

Potom su se oni zasluženo okrijepili, družili se sa svojim bjelovarskim domaćinima nakon čega je uslijedio odmor. Također, u ovoj je priči važno naglasiti kako će se u 20:00 sati, povodom njihova dolaska, u dvorani Gradskog muzeja prikazati dokumentarni film „Ivan Sokač – Život za Hrvatsku“. Ukoliko vas zanima njegova radnja posjetite bjelovarski muzej.

Najsvečaniji trenutak ovog susreta

Dakle, ovo je još jedna u nizu prelijepih gesti kojoj se treba pokloniti, odati priznanje i nadamo se kako je ovo samo početak jednog novog divnog prijateljstva između ovih ljudi s gradom Bjelovarom, ali i svim ostalim gradovima kroz koje hrabro i nadasve ponosno koračaju. Zaključno, donosimo vam razmišljanja predsjednika Kluba varaždinskih branitelja.

Vladimir Leskovar; predvodnik varaždinskog braniteljskog Kluba

–Danas se nalazimo u Bjelovaru provodeći projekt radnoga naziva „Da se ne zaboravi, Varaždin za Hrvatsku“. Naša ruta je od istoka pa sve do juga naše domovine, a glavni povod je spajanje cjelokupnoga hrvatskoga tla. Dakle, zacrtali smo prolaziti Hrvatskom kao što je to bilo i one ratne, 1991. godine. Zajedno smo bili na svim ratištima i želja nam je da se iznova spojimo na ovaj način te svima poginulima odamo počast.

Bjelovar je jedan od gradova koji je prošao svoju ratnu kalvariju i nažalost, i na ovim je područjima život izgubilo mnoštvo mladića. Kada govorimo o dokumentarnom filmu koji će se danas prikazivati kratko ću kazati kako je to još jedna prilika promicati istinu o Domovinskom ratu. Svaki branitelj ima pravo, odnosno mora moći slobodno govoriti o svemu onome što smo preživjeli. Naposljetku, ovaj dokumentarac može doći pogledati bilo tko, preporučujem ga svima te se veselim zajedničkom susretu u ovdašnjem muzeju – poručio je Vladimir Leskovar.

Vijenac je položen na previđeno mjesto

Vezane vijesti

- Oglas -
spot_img

Crna kronika