13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Sjećanje na Dominika Deželića – i ove godine NK Čazma organizirao nogometni turnir za nikad prežaljenog malog nogometaša

Nove vijesti

“Dominik ovo je za tebe i zbog tebe”, moto je Memorijalnog turnira “Dominik Deželić” koji se danas održava na sportskim terenima u Čazmi.

Ovo je deseta godina da se turnir održava, a organizira ga NK Čazma u spomen i sjećanje na svog tragično preminulog mladog igrača Dominika Deželića.

– Dominik je trenirao nogomet u našoj Školi nogometa, dogodilo se na žalost to što se dogodilo. Milan Tkalčević i ja u razgovoru smo došli na ideju da pokrenemo ovaj memorijalni turnir. Tu ideju smo predložili Dominikovim roditeljima koji su pristali. Moram napomenuti kako smo u klubu svi oko ovog turnira angažirani, isto tako u organizaciji puno pomažu i roditelji djece. Po povratnim informacijama nakon turnira svi su zadovoljni kako sve funkcionira – kazao nam je Nevio Birt jedan od organizatora turnira.

Na turniru sudjeluje osam ekipa U10 iz okolnih gradova i općina. Tako su danas u Čazmi ekipe iz Bjelovara, Brezovca, Gudovca, Križa s po jednom ekipom i Ivanić-Grada i domaćini, Čazma s dvije ekipe. Svake godine na turniru okupi se i ekipa s kojom je Dominik polazio školu nogometa.

– Dominik je igrao u ekipi 2000./2001 godište. Danas su njegovi nogometni prijatelji s kojima je igrao seniori koji se svake godine okupe i odigraju revijalnu utakmicu u spomen na svog prijatelja. Jučer su zajedno sa upravom NK Čazma i Dominikovim roditeljima i obišli Dominikov grob gdje su zapalili svijeće i položili cvijeće – dodao je Birt.

Turnir svake godine s tribina s puno emocija prate i Dominikovi roditelji Kristina i Tihomir.

– Nama roditeljima ovaj turnir znači jako puno. Ne blijede sjeĆanja na sina koji je bio član Škole nogometa Čazma. Ovaj turnir je velika gesta NK Čazme i Škole nogometa koja je to i započela. Ne znam na koji način bi se zahvalio dečkima i klubu koji to potencira svake godine i Gradu Čazmi koji ovaj turnir sponzorira. Zahvaljujem i svim firmama i obrtnicima koji su se sponzorstvom uključili u ovaj turnir. Veliko hvala i svim Dominikovim trenerima koji su svake godine sastavni dio ovog turnira i koji i sada treniraju djecu i prenose im ljubav prema nogometu. Nemam dovoljno riječi da bih zahvalio svima koji su se prijašnjih godina ali koji će i u budućnosti biti uključeni u ovaj turnir u spomen na našeg Dominika. Lijepo je vidjeti svu tu djecu da igraju nogomet i da se vesele bez obzira na rezultat – rekao nam je Tihomir Deželić koji je zahvalio i Dominikovoj generaciji koja se svake godine odazove na revijalnu utakmicu.

-To je divna i velika gesta te ekipe prema Dominiku kao i njihovih roditelja koji su prisutni i aktivni za vrijeme turnira kao i roditelji ekipa koje svake godine sudjeluju – rekao je Deželić.

Dominikov veliki uzor je bio Luka Modrić ali i njegov prvi trener Milan Tkalčević koji je bio i jedan od začetnika ovog turnira.

– Moram istaknuti Dominikovog prvog trenera Milana Tkalčevića koji je sa svojom gestom i roditeljima tog uzrasta započeo održavanje ovog turnira. Uz njega zahvaljujem i ostalim trenerima NK Čazma što i dalje vode generacije djece i prenose ljubav prema ovom sportu – zaključio je Deželić.

U ime pokrovitelja turnira, Grada Čazme turnir je otvorio vijećnik Gradskog vijeća Grada Čazme Jurica Jurina koji je svim ekipama zaželi puno uspjeha.

Vezane vijesti

- Oglas -
spot_img

Crna kronika