Foto: Dražen Kocijan

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak danas je  posjetio Kuću za odmor Car u Gudovcu.

Riječ je o objektu veličine oko 85 m2 s ograđenom okućnicom i popratnim sadržajima, među kojima su i bazen te dječje igralište. Vlasnik, Zlatko Car je na Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih potpora Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar dobio pedeset tisuća kuna.

– Danas  imamo pedesetak takvih objekata na području grada, a samo u ovom pozivnom natječaju mi smo sufinancirali tridesetak objekata. Iduće godine ćemo sufinancirati još više jer smatram da će se dolaskom toplica Bjelovar početi ozbiljnije turizmom. Nedostaju nam takvi turistički objekti i drago mi je čuti gospodina Cara da je zadovoljan i dva mjeseca unaprijed pun. To su dobre stvari i ja im predviđam da će kroz nekoliko godina biti duplo više puni nego danas. Jednostavno to je danas trend, ljudi su željni drugačijeg oblika turizma i nije sve više u moru – kazao je Hrebak i dodao kako su potencijali Bilogore veliki, a dok dođu toplice bit će još veći.

Zlatko Car je rekao kako su u posao krenuli kao obitelj jer su osjetili da taj vid turizma na bjelovarskom području ima potencijala, a objekte koje obitelj nije koristila pretvorili su u turističku ponudu.

– Jasno je da smo u svemu tome na početku i jako smo uzbuđeni u očekivanju prvih gostiju. Mogu reći da nam se gosti javljaju i to uglavnom iz Njemačke. Isto tako moram naglasiti da nije bilo potpore Grada i Turističke zajednice vjerojatno mi, kao obitelj, goste ne bi dočekali jer bi bili taman za ta sredstva prekratki. Dobro su nam došla i pratimo nove projekte Grada Bjelovara jer imamo još objekata koje bi htjeli staviti u funkciju – kazao je Car i dodao kako je Kuća za odmor kategorizirana s tri zvjezdice i ima 5 smještajnih kapaciteta što je za početak, kaže, dovoljno.

Foto: Dražen Kocijan