Danas, 16. lipnja u 10 sati otvorena je kupališna sezona na Gradskim bazenima Bjelovar. Po starom dobrom običaju cijeli  dan kupanje je za građane  besplatno. Otvorenje kupališne sezone na gradskim bazenima popratili su u pratnji direktora Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima Marka Mihalinca, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, predsjednik Gradskog vijeća Nenad Martinovski i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Gradonačelnik Hrebak je rekao kako je Grad ove godine uložio dodatna sredstva u Gradske bazene, pa je tako uloženo 160 tisuća kuna u strojarnicu, 120 tisuća kuna u radove održavanja i uređenje okoliša, a dodatna sredstva uložena su i da bi novoosnovani vaterpolo klub  i plivački klub mogli nesmetano raditi.

– Oko 60 tisuća kuna je uloženo u  novu opremu za pruge, golove za vaterpolo i ostalu opremu za taj segment. Uložili smo dodatnih 70 tisuća kuna u rasvjetu tako da možemo povećati termine za vaterpolo i plivački klub. Očekujemo da ćemo sada dodatno, uz angažman vaterpolo kluba dobiti još veći broj djece koja će možda samo zbog vaterpola doći na Gradske bazene – kazao je Hrebak.

Župan Marušić je rekao da mu je drago što sezona kupanja nakon Šandrovca i Velikog Grđevca počinje i u Bjelovaru.

– Čestitam i direktoru i gradonačelniku što se kontinuirano svake godine sve više sredstava ulaže u gradski bazen. Svjedoci smo da se svake godine nešto novo napravi kako infrastrukturno tako i što se tiče samog okoliša. Čestitke na stvarno izvrsnom poslu – rekao je Marušić .

Direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima Marko Mihalinec rekao je kako su cijene ostale iste kao i prošle godine, što su možda i najbolje vijesti.

– 20 kuna za odrasle, 15 kuna za umirovljenike i djecu. Djeca do 5 godina besplatno. Ulaz iza 17 sati je u pola cijene. Vjerujem da će ljudi to cijeniti. Mi ćemo preuzeti taj teret poskupljenja režija i to ćemo riješiti kao uvijek – kazao je Mihalinec.