foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Čelnici Grada Bjelovara sa suradnicima redovito obilaze mjesne odbore i održavaju sastanke s njihovim predstavnicima kako bi zajednički rješavali eventualne probleme na dobrobit stanovnika.

Pandemija koronavirusa spriječila je održavanje velikih sastanaka, no s popuštanjem mjera i prije godišnjih odmora održan je veliki sastanak sa svim predstavnicima mjesnih odbora. Potrebe mjesnih odbora nisu iste i stanovnici u ruralnim dijelovima grada imaju drukčije potrebe od stanovnika urbanijih dijelova kazao je zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić i dodao kako je svjestan da nije sve idealno, a toga su svjesni i predsjednici mjesnih odbora koji su svi volonteri.

Zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Petar Kanešić predsjednik najvećeg gradskog MO Knez Domagoj kaže kako je suradnja s Gradom jako dobra i sve što se u mjesnim odborima uoči kao hitno šalje se odmah zamjeniku Brajdiću s kojim predsjednici mjesnih odbora najviše surađuju, a ono što nije hitno, točnije, za što mjesni odbori smatraju da se treba sanirati  u nekom vremenskom razdoblju se dostavlja prema gradskim odjelima koji su za to zaduženi. Ono što predsjednicima mjesnih odbora nedostaje je suradnja ostalih građana napominje Kanešić i  dodaje kako je potaknuta rasprava o smanjenju broja mjesnih odbora kojih je trenutno 38.

Petar Kanešić predsjednik MO Knez Domagoj / foto: Lorenzo Kocijan Pacas