IT tvrtka, HiveTech d.o.o., otvara svoja vrata u Bjelovaru. Riječ je o tvrtki za razvoj softwarea čiji su se uredi do sada nalazili samo u Zagrebu i Dubaiju. Jedna je to od pedeset najbrže rastućih IT tvrtki u centralnoj Europi te djeluje na različitim tržištima u čitavom svijetu. Grad Bjelovar prepoznali su kao grad s dobrom poduzetničkom klimom te se odlučili za otvaranje ureda u sklopu Tehnološkog parka koji nudi različite pogodnosti.

– Još jedna IT tvrtka dolazi nam u Bjelovar, a u sedmom mjesecu dolazi još jedna i nakon toga više nemamo ni milimetra slobodnog prostora u  Tehnološkom parku i morat ćemo tražiti alternativne prostore za smještaj novih IT tvrtki. Priljev ljudi koji dolaze u Bjelovar i otvaraju startup kompanije i male IT tvrtke postao je dosta velik što dovoljno govori da je dobar smjer koji smo zacrtali i da ga treba dalje zadržavati – rekao je Hrebak.

Direktor HiveTecha Hrvoje Pek rekao je da mu je drago što je Grad Bjelovar prepoznao da je IT sektor koji se najbrže razvija u svijetu i da se grad razvija u tom smjeru.

– Planovi što se Bjelovara tiče je da zapošljavamo što više ljudi. Konstantno smo u potrazi za novim kadrom i mogu reći da od troje novih zaposlenika koji su u Bjelovaru, dva su izašla iz Veleučilišta i radi se o kvalitetnom kadru. To mi je izuzetno drago za vidjeti. Vjerujem da će se uskoro pričati o bjelovarskom Veleučilištu u tom pozitivnom kontekstu. Planiramo se i više integrirati u samo Veleučilište jer dosta ulažemo u mladu ekipu, a i cijela ekipa u firmi je mlada.

S obzirom na rast same firme cilj nam je zapošljavati, a imamo i jedan proizvod koji želimo razvijati upravo u bjelovarskom Tehnološkom parku – kazao je Pek.