Za „Utakmicu života“ nogometni reality show prijavilo se oko 400 zainteresiranih mladih nogometaša od 18 – 25 godina i bilo je jako teško ući među 30 koji su ušli u kamp, a još teže ući u prvih 11 koji su igrali  4. lipnja utakmicu s hrvatskom nogometnom reprezentacijom U-20.

Uspjelo je to Dominiku Furmeku iz Čazme koji je trenirao i pripremao se dva tjedna u nogometnom kampu pod palicom proslavljenog Roberta Jarnija za „Utakmicu života“.

Iako mu je izmaknula glavna nagrada, profesionalni ugovor s prvoligašem, Dominik kaže da, iako je prvo bio skeptičan, ne žali što se prijavio u show jer je postigao i više nego željen rezultat.

– Završio sam u prvoj postavi, igrao sam protiv reprezentacije. Dao sam u 60 minuta, koliko sam dobio, 100 posto i dobio puno pohvala – kaže Dominik i dodaje kako mu je ovo dobra odskočna daska jer su mu svi rekli da se pokazao u dobrom svijetlu, a padaju i ponude za nastavak nogometne karijere.

– Svima onima koji žele pokazati svoj talent ovo bih preporučio. Nije ni važno pobijediti u showu i osvojiti ugovor jer jako puno ljudi, menadžera i trenera može vidjeti talent i može se probiti dalje – dodaje Dominik.

Dominik se nogometom bavi od svoje sedme godine i prve korake je napravio u NK Čazma, gdje i sada igra. Prvi treneri su mu bili Nevio Birt i Mile Tkalčević kojem je posebno zahvalan jer ga je on i najviše trenirao i naučio o nogometu. Nogometni uzor mu je Leo Messi, a navija za Atletico Madrid. U budućnosti se vidi kao prvotimca u nekom od klubova druge ili prve lige, a kaže da će se potruditi da to tako i bude.

Mladima je poručio da se više bave sportom, a manje društvenim mrežama i sjedenjem pred ekranima.

– Svima govorim da se počnu baviti sportom, ne nužno nogometom, jer osim što je zdravo, provede se vrijeme u društvu, a može se naučiti puno toga i možda ostvariti neki svoj dječački san – zaključio je Dominik kojemu želimo da ostvari svoj san i odigra još puno utakmica jednako važnih kao što je bila “Utakmica života”.