Grad Bjelovar s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar po 26. put redu organizira manifestaciju Terezijana. Od 15. do 19. lipnja Bjelovar će preplaviti zabava za sve naraštaje koja će vas vratiti u doba carice Marije Terezije.

Uz bogat i raznovrstan program koji će predstaviti  povijest i tradiciju vezanu uz caricu Tereziju te bjelovarsko-bilogorski kraj, organizatori su pripremili pravu senzaciju. Početak ljeta bit će stvarno za pamćenje jer službeni početak Terezijane počinje senzacionalnom „Carminom Buranom” pod zvijezdama

U četvrtak, 16. lipnja u 21 sat besplatno uživajte u glazbi na velikoj pozornici na bjelovarskom Trgu Eugena Kvaternika.

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH uz Akademski zbor Ivan Goran Kovačić pod dirigentskom palicom maestra Miroslava Vukovojca-Dugana izvodi planetarno popularno ostvarenje Carla Orffa – kantatu Carmina Burana!

“Himna životne radosti” ili “Moćno ostvarenje glazbe 20. stoljeća” – samo su neki superlativi kojima se obično opisuje ovo Orffovo remekdjelo. A zajedno s moćnim i svima znanim zapjevom „O Fortuna”, ne prestaje privlačiti i oduševljavati slušatelje na brojnim pozornicama diljem svijeta.

Zbor od 90 pjevača, 4 solista i 50 glazbenika na jednoj pozornici stvoriti će nevjerojatnu atmosferu pod vedrim nebom Bjelovara. I zato, ne propustite niti vi ovu jedinstvenu priliku i doživite genijalnu glazbu Carla Orffa na 26. Terezijani. Ovaj koncert se jednostavno – ne propušta!

Detaljan program Terezijane pronađite OVDJE.