Foto/Lorenzo Kocijan

Povodom Dana Bjelovarsko-bilogorske županije danas je održana Svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Povelju Bjelovarsko-bilogorske županije za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života od značaja za županiju dobili su Volonterski tim Crvenog križa Garešnice i Đuro Petrić.

Volonterski tim Crvenog križa Garešnice volontiranje smatra stilom života. Želja volontera da pomognu neupitna je u svim situacijama i aktivnostima koje provode. Posebno su se istaknuli nesebičnim sudjelovanjem u pružanju pomoći stradalima u potresu u Sisačko moslavačkoj županiji.

Đuro Petrić je u vatrogastvu od svoje šesnaeste godine. 2001. godine bio je izabran za predsjednika Županijske vatrogasne zajednice te je tu dužnost obnašao punih dvadeset godina. U svom je radu odlikovan brojnim priznanjima, a nositelj je i Spomenice Domovinskog rata.

Plaketu Tihomir Trnski za izuzetne rezultate u obrazovnom, kulturnom, sportskom i drugim područjima kulturnog života županije dobila je Češka osnovna škola Jana Amosa Komenskog iz Daruvara koja ove godine slavi sto godina od osnutka.