12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Nogometne ekipe Družba Pere Kvržice i Night Club Allegro iz Bjelovara putuju u Split na državnu završnicu Coca-Cola Cupa

Nove vijesti

Veliko regionalno finale Coca-Cola Cupa odigrano je u Virovitici, gdje su se najbolje ekipe Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije borile za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja je na rasporedu krajem srpnja u Splitu. U iznimno jakoj muškoj konkurenciji, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije odnijeli su pobjedu i osigurali plasman na državnu završnicu Igara u Split. Pobjednik u starijoj kategoriji bila je ekipa Night Club Allegro (Bjelovar), dok je kod mlađih pobjedu odnijela ekipa Družba Pere Kvržice (Bjelovar).

Družba Pere Kvržice

Pobjednici regionalnih turnira putuju u Split gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa. Pobjedu u ženskoj kategoriji ostvarila je ekipa No Limit Tvin iz Virovitice.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Allegro

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika