Prošle subote (4. lipnja) je završeno natjecanje u reality showu „Utakmica života“ koji se od 28. svibnja svakodnevno prikazivao na RTL-u 2. Riječ je o televizijskom showu u kojem su participirali mladi nogometaši iz svih dijelova Hrvatske (čak i Bosne i Hercegovine), a cilj svakog od njih je na koncu priče bio samo jedan – pobijediti kako bi potpisali profesionalni ugovor. Ovu je avanturu započelo 400 mladića. Potom je selekcijom brojka smanjena na 60, a zatim i na 30.

Kažu da slika često govori više od 1000 riječi – ovo je jedna takva

Funkciju glavnog trenera je u ovom hvale vrijednom projektu obnašao član brončane generacije Hrvatske sa SP-a u Francuskoj 1998. godine – Robert Jarni, a za svoje mjesto pod suncem se borio i mladi Bjelovarčanin Martin Buzuk. Buzuk je u nogometne vode krenuo sa 6 godina u svom rodnom gradu Bjelovaru, da bi od svoje 10. godine postao član susjedne Mladosti iz Ždralova čije boje brani i danas. 

Za nadolazeće nogometne zvijezde samo najbolje

Nažalost, nije uspio doći do pobjede u ovom nesvakidašnjem showu, ali je svojim velikim zalaganjem i trudom ušao u najbolju momčad „Utakmice života“ participiravši u njoj od samog početka. Ta utakmica je odigrana protiv mlade hrvatske reprezentacije do 20 godina koju s klupe predvodi još jedan Bjelovarčanin – Ognjen Vukojević.

Buzuk u mlađim danima – kada još nije niti sanjao da će zaigrati protiv reprezentacije koju vodi Ognjen “Ogi” Vukojević

Njeno poprište je bila Pula, odnosno tamošnji stadion „Aldo Drosina“, a obzirom na sve izrečeno jasno je da su sve ove mlade zvijezde promatrane od mnoštva skauta. Dakle, ovo je jedno ogromno iskustvo za sve natjecatelje, posebice one koji su došli do same završnice te će njihov daljnji razvoj biti jako zanimljivo pratiti. Stoga, sada nam je preostalo čestitati Buzuku na ovom izuzetnom uspjehu i prenijeti vam njegove dojmove iz srca Istre.

Jedna u dresu svog omiljenog kluba

–Zapravo, moja majka me prijavila za sudjelovanje i ja nisam niti znao za to dok mi nije došla obavijest da se javim na selekciju u Veliku Goricu. Moram kazati da sam bio stvarno dobar na testovima koji su stavljeni pred nas pa smatram da je u izboru presudila moja fizička, odnosno taktička spremnost. Tako da, koristim ovu priliku kako bih se zahvalio svom klubu, odnosno trenerima u Ždralovima koji su me pripremili na najbolji mogući način za sve izazove.

Također, zahvaljujem se svim trenerima iz samog showa, kao i majci koja me prijavila. Trener Jarni ipak zaslužuje posebnu zahvalu jer mi je puno pomogao. Igrao je na mojoj poziciji pa je i to bila jedna olakotna okolnost za mene. Dao mi je mnoge savjete – i što se tiče postavljanja na terenu i kada je riječ o načinu centriranja. Naučio sam mnoštvo novih stvari te će mi ovo iskustvo uvelike pomoći u daljnjoj karijeri. Kako na travnjaku tako i izvan njega. Isto tako, stekao sam velik broj prijatelja i bila mi je čast sudjelovati u ovoj prekrasnoj priči – ovo su Buzukove riječi po povratku sa svoje najveće životne avanture.

“Utakmica života” će za Buzuka sasvim sigurno biti odskočna daska