Na bjelovarskom Gradskom stadionu na Logoru je jučer u jutarnjim satima (nedjelja, 5. lipnja) održano završno okupljanje malenih nogometnih nada Bjelovara i okolice. Riječ je mališanima do 8 godina starosti, a ovaj hvale vrijedan projekt je, uz pomoć županijskog nogometnog saveza, na čijem je čelu predsjednik Slavko Prišćan pokrenuo Igor Blagojević – instruktor NSBBŽ-a te povjerenik za natjecanja mlađih kategorija.

Delegacija NSBBŽ-a: Slavko Prišćan, Igor Blagojević i Miroslav Jurišić

U prvoj sezoni Blagojević je okupio 12 momčadi (sveukupno 160 djece) i važno je kazati da je krajnji rezultat u ovoj priči u drugom planu. Dakle, prvenstveni cilj je okupiti što veći broj dječaka pa i djevojčica koji se kroz opuštenu igru druže te upoznaju s nogometnim pravilima. Također, kažimo da djeca ne moraju biti registrirana niti u jednom klubu, odnosno, ukoliko im se dopadne najvažnija sporedna stvar na svijetu imaju mogućnost registrirati se u željeni sastav.

Pomladak NK Sloga iz bjelovarskog Žira predvođen trenerom Adrianom Cohom

Stoga, sudeći po svemu, ovo je tek početak još jedne prekrasne priče u Bjelovaru i njegovoj okolici te se, zajedno s organizatorima možemo samo nadati kako će nam budućnost donijeti još veći broj zainteresiranih i kako će se među najmlađim ljubiteljima nogometa pronaći neki novi: Modrić, Perišić, Mandžukić… . Zaključno, donosimo vam Blagojevićeva razmišljanja.

Maleni Ždralovčani uz trenera Zorana Kukeca

–Ovdje se zapravo radi o ligi najmlađih nogometaša i nogometašica koji tek ulaze u sportski svijet. Sve ovo sam imao u svojoj zamisli prije nekih godinu i pol dana, a ove godine sam cijelu priču, uz pokroviteljstvo županijskog nogometnog saveza uspio realizirati. Momčadi su iz cijele naše županije, prijave su bile dobrovoljne te se igralo tri vikenda najesen i tri na proljeće. Prema tome, ovo okupljanje na bjelovarskom Gradskom stadionu možemo nazvati finalnim za ovu sezonu.

Naglasak je kako nema bodova, ljestvica i ne pišu se rezultati. Dakle, druženje je primarno, a još je važno reći kako su uz djecu bili i njihovi roditelji koji su se na ovaj način imali prigodu dodatno upoznati s nogometnom igrom, odnosno samim organizacijskim djelom. Kao organizatori smo za sve sudionike osigurali medalje te poklon pakete pa smo sigurni kako su svi iz Bjelovara otišli sretni.

Slušajući komentare, svi su oduševljeni pa s punim pravom smatram da iduće sezone možemo očekivati još veći odaziv – sretno nam je govorio Blagojević koji koristi ovu priliku kako bi se zahvalio Bjelovarsko-bilogorskom nogometnom savezu, svim sponzorima, roditeljima i trenerima na pruženoj podršci.

Medalje koje su svi sudionici sretno i ponosno ponijeli svojim kućama