13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

U Čazmi predstavljena “OSIT-ovnica – Naša slikovnica”

Nove vijesti

Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma je u suradnji s Udrugom osoba sa intelektualnim teškoćama Bjelovar i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Naši Anđeli” Čazma, organizirala promociju knjige “OSIT-ovnica – Naša slikovnica”.

Autor OSIT-ovnice je Mario Blaha, a riječ je o slikovnici koju je udruga OSIT sama osmislila, nacrtala i napisala što je jedinstven slučaj u Hrvatskoj jer od 32 udruge osoba s intelektualnim teškoćama samo je bjelovarska udruga ovako nešto ostvarila. Kako kažu, želja je bila iskoračiti iz okvira pružanja socijalnih usluga, a kako u udruzi često imaju likovne radionice i jednom tjedno odlaze u knjižnicu slušati priče, vlastita slikovnica je bila savršen spoj. U slikovnici su opisane dnevne aktivnosti članova udruge i njihovi pogledi na svijet i društvo oko sebe, od limunade i ljubavi do Bjelovara.

Izdavanje slikovnice ne bi bilo moguće bez potpore knjižničarke Snježane Berak koja s udrugom surađuje posljednje tri godine i s kojom se stoga posebno povezala. Sama je i napisala pogovor slikovnice i drago joj je, kaže, što su osobe s intelektualnim teškoćama i na taj način pokazale koliko ih se treba uvažavati i cijeniti.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika