Jučer (četvrtak, 2. lipnja) je održano 9., pretposljednje ovosezonsko proljetno kolo bjelovarske kros lige. Na njemu je svoje atletske sposobnosti prezentiralo sada već konstantnih tridesetak trkačica i trkača, a svoju odličnu formu je iznova potvrdio Alen Čretni. Naime, član AK Zabok je zadanu stazu savladao za 19 minuta i 9 sekundi čime je došao do još jednog trijumfa u muškoj seniorskoj konkurenciji. Njegov tempo je fenomenalno pratio Antonio Ožvatić koji je do srebra stigao u vremenu 19:10, dok je Martin Gregurić bio treći sa 19:35.

Alen Čretni je nastavio nizati pobjede
Antonio Ožvatić pokazuje da itekako može parirati Čretnom
Martin Gregurić se popeo na najnižu stepenicu muškog seniorskog pobjedničkog postolja

Goran Kovač je ovotjednu atletsku priču na Boriku okončao kao sveukupno četvrtoplasiran (prvi veteran; 20:53), a Branimiru Bakiću je štoperica pokazivala 22:27. Time je on sveukupno osvojio sedmo mjesto (drugoplasirani veteran), dok se organizator ovog događaja – Josip Prvonožac morao zadovoljiti osmom pozicijom. Bio je trećeplasirani veteran u vremenu 23:08.

Goran Kovač – i ovoga puta najbrži veteran
Odlični Branimir Bakić došao je do veteranskog srebra
Josip Prvonožac bio je brončani

Treba napomenuti kako je ovo kolo proteklo u smanjenom broju žena što znači da su nastupile samo dvije – Anđelina Sučić i Renata Butužin. Sučić je bila uspješnija dotrčavši do zlata sa 29:10. Vrijeme srebrne Butužin je bilo 29:46.

Anđelina Sučić se okitila zlatnom medaljom kod seniorki
Renata Butužin je iskoristila izostanak nekolicine favoritkinja uzevši srebrnu kolajnu

Nadalje, svoju dominaciju među djecom do 8 godina starosti i ovoga je puta potvrdila Križevčanka Petra Pavlinić (6:47). Leon Pintarić je trčao 7:19 za drugo mjesto (prvi dječak). Marko Pađan je sa 7:30 sveukupno osvojio broncu (drugi dječak), Rita Ravenščak je bila sveukupno četvrta sa 7:56 (druga djevojčica), a Marta Pađan je kući ponijela broncu. Vrijeme 8:54 joj je sveukupno bilo dovoljno da bude osma u poretku.

Ništa se nije promijenilo niti u konkurenciji mališana do 12 godina starosti. Marin Bakić je ciljem prošao prvi (9:46), dok su ga pratile djevojčice. Zara Vidak imala je 11:05, Marija Barnjak 12:09 te Ella Dolenčić 13:33.

Mlade nade bjelovarske, ali i križevačke atletike

Završit ćemo s najstarijim mališanima – onima do 16 godina. U toj su kategoriji iznova nastupili samo Danijel Bajsić, odnosno Vita Prvonožac. Danijel je istrčao 13:04, a Vita točno 17 minuta. Dakle, još jednom se dokazalo da se kvaliteta podiže iz kola u kolo – posebice među seniorima, a kao potpuni zaključak ove priče ćemo kazati da organizatori idućeg četvrtka, kada je na rasporedu posljednje kolo polusezone pripremaju pokoje iznenađenje. Stoga, ukoliko vas zanima o čemu je riječ dođite i provjerite.