Projekt suradnje LAG-ova „Turizmom razvijamo područje“ provodi 6 partnera, odabranih kontinentalnih LAG-ova. Glavni partner na projektu je LAG Moslavina, dok su ostali partneri LAG Srijem, LAG Međimurski doli i bregi, LAG Virovitički prsten, LAG Baranja i LAG Papuk.

Cilj projekta vrijednog nešto više od 1,2 milijuna kuna je podići kvalitetu života stanovnika na područjima LAG-ova partnera kroz jačanje prepoznatljivosti područja i turističke ponude. Kao jedna od važnijih aktivnosti projekta suradnje LAG-ova je međusobna razmjena znanja i iskustava iz provedenih projekata, a koja se realizira kroz dvodnevna studijska putovanja na područja LAG-ova partnera. Do sada su održana 4 studijska putovanja, a domaćin petog je LAG Moslavina. 80-tak predstavnika partnera u projektu ovoga četvrtka i petka obilaze Moslavinu, a danas su bili i u Čazmi gdje im je prezentiran projekt Čazma Natura.

– Idemo u smjeru zelenog turizma. Želimo brendirati Grad Čazmu kao zeleni grad i privući naše posjetitelje u prirodu i pokazati očuvanu prirodnu baštinu i idemo u tom smjeru – kazala je Ivana Sabljak Murlin, direktorica Turističke zajednice Grada Čazme.

Projekt Čazma Natura gostima je predstavila voditeljica projekta Dajana Petrina.

– Prikazali smo im sva područja koja smo uredili u sklopu ovog projekta. Najviše ih je zanimao bio-park Čazma, odnosno prvo hrvatsko biološko kupalište, te su dobili informacije o načinu pročišćavanja vode, koja voda se koristi, kako i zašto i što nam to omogućuje. Reakcije su pozitivne, sviđa im se naše područje i imaju stvarno puno za vidjeti, no i premalo vremena – kazala je Petrina.