Prema rezultatima poslovanja poduzetnika u 2021. godini, promatrano na razini županija, gospodarsku sliku Hrvatske i dalje karakterizira velika razlika u razvijenosti pojedinih regija.

Prvi po svim kriterijima prezentiranim u tablici, osim po ekonomičnosti poslovanja, poduzetnici su čije je sjedište u Gradu Zagrebu.

Prema podacima FINA-e, Bjelovarsko-bilogorska županija je tek šesnaesta u Hrvatskoj po vrijednosti izvoza u 2021. godini, dok je po dobiti svih poduzetnika u 2021. godini još slabija, na sedamnaestom mjestu.

Bjelovarsko-bilogorska županija je i jedna od županija s najmanjim brojem zaposlenih s njih 15 289. Ova brojka svrstala je Bjelovarsko-bilogorsku županiju na sedamnaesto mjestu u Hrvatskoj, a po broju poduzetnika, njih 2 350 se nalazi na šesnaestom mjestu.

Usporedbe radi, Zagrebačka županija ima 66 640 zaposlenih i 9 811 poduzetnika.

Po ukupnoj vrijednosti prihoda svih poduzetnika u županiji također smo na sedamnaestom mjestu.

Kada se gleda prosječna neto plaća, ona u BBŽ iznosi 5.037,00 kuna i ovaj nas podatak svrstava u donji dio tablice poretka u Hrvatskoj, na 18. mjesto. Od stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije manju prosječnu mjesečnu neto plaću imaju samo stanovnici Ličko-senjske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije.