Vrtić je prijavljen na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Grad Čazma je nositelj projekta Rekonstrukcije i opremanja objekta druge namjene u dječji vrtić. Opći Cilj projekta je povećati dostupnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Čazme rekonstrukcijom i opremanjem objekta druge namjene. Specifični cilj je pridonijeti porastu broja djece uključenih u predškolski odgoj i obrazovanje prenamjenom zgrade obiteljske kuće u dječji vrtić sa 3 dnevna vrtićka boravka. Projekt obuhvaća radove na rekonstrukciji objekta, opremanje objekta opremom i namještajem, stručni nadzor, projektantski nadzor, usluge koordinatora zaštite na radu, promidžba i vidljivost i upravljanje projektom i administracija. Projekt je pripremila Razvojna agencija.

Vrijednost projekta je 2.592.000,00 kn.

– Razmišljali smo o izgradnji nove vrtićke zgrade, međutim kao bolje rješenje prihvatili smo kupnju postojećeg objekta u Dragancu. Riječ je o kući pored nogometnog igrališta, ispod župnog dvora. Odlično mjesto, kao da je i predviđeno za vrtić, smatra gradonačelnik Dinko Pirak.

U DV Pčelica Čazma inače je četrdesetak djece s područja Draganca pa će im pohađanje vrtića uskoro biti još jednostavnije.