Naši predstavnici u 4. nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica su odigrali svoje utakmice 25. ligaškog kola te ostvarili posve zadovoljavajući učinak. To znači da su krajnji rezultati sljedeći:

NK ČAZMA – NK GRANIČAR LEGRAD 1:2

NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE – NK GARIĆ GAREŠNICA 2:1

NK DINAMO PREDAVAC – NK FERDINANDOVAC 2:1

Stoga je sveukupno osvojeno šest bodova (dva trijumfa, niti jedan neriješen ishod te isto tako dva poraza). Takvi raspleti nas dovode do toga da je najbolje plasirani Bjelovarsko-bilogorski četvrtoligaš i dalje onaj Bilogore 91 iz Grubišnog Polja s 45 bodova na svom kontu. Momčad Damira Pempera trenutno zauzima visoku četvrtu poziciju. Igrači predavačkog Dinama se mogu pohvaliti s brojkom 44 u rubrici bodovi (petoplasirani), slijede momci NK Garić Garešnica koji imaju 35 bodova čime su šesti u ovom nogometnom društvu. Najslabiji naš kolektiv je onaj čazmanski. On se u dosadašnjem dijelu sezone može podičiti sa skromnih 26 bodova pa je desetoplasiran u ukupnom poretku. Kao zaključak ove kratke ovotjedne priče, priče u kojoj smo naveli sve najvažnije stvari sa četvrtoligaških travnjaka donosimo vam razmišljanja već spomenutog grubišnopoljskog stratega Pempera i njegovog garešničkog kolege Maria Milutina koji je Garešničane vodio u ovih 90 minuta poslije iznenadne ostavke dugogodišnjeg trenera Vladimira Vaclaveka.

Damir Pemper

–Poveli smo već u 18. minuti, no nedugo potom nam se dogodio crveni karton Pavličevića. Iz tog slobodnog udarca gosti su poravnali ishod te se sa 1:1 otišlo na poluvrijeme. U nastavku smo, unatoč brojčanom manjku uspjeli držati neriješeno, da bi dvadesetak minuta prije kraja poentirali za novu prednost. Uz to smo imali još nekoliko prilika za gol koje nismo realizirali. Najbolja je bila ona Kuprešaka u 90. kada je sudac dosudio jedanaesterac. Međutim, ostalo je 2:1 i sada nam još predstoji gostovanje u Pitomači. Nogometaši Pitomače su u ovom kolu poraženi u Cvetkovcu od tamošnjeg Tehničara te je time pitanje prvaka razriješeno.

Nama je cilj osvajanje treće pozicije pa ćemo, shodno tome ići na pobjedu. Neću moći računati na već spomenutog Pavličevića, a i Blažević ima određenih problema. Dakle, tijekom idućeg tjedna ću vidjeti na koga ću moći računati u tom posljednjem kolu, ali kao što sam rekao, tamo idemo pokušati doći do punog plijena – rekao je Damir Pemper, trener NK Bilogora 91 Grubišno Polje nakon trijumfa njegovih majstora nad garešničkim Garićem.

Mario Milutin je morao iznenada sjesti na “vruću” klupu četvrtoligaša iz Garešnice

–Nogometaši Bilogore 91 su rano poveli nakon kornera i udarca glavom. Ipak, sabrali smo se te izjednačili iz slobodnog udarca. Strijelac je bio Ante Starčević, a treba naglasiti kako je do tog slobodnog udarca došlo poslije jednog kontranapada prilikom kojeg je Pavličević dobio crveni karton. Potom je uslijedila naša dominacija, ali do potpunog preokreta nažalost nismo stigli. Dapače, dogodilo se upravo suprotno. Naime, naš ovotjedni domaćin je ostvario novu prednost iskoristivši pogrešku naše obrambene linije.

Izgubili smo loptu kod našeg outa te smo kažnjeni. Također, treba kazati da su Grubišnopoljci propustili realizirati jedanaesterac u posljednjim trenucima. Naš je igrač loptu dirao rukom, no vratar je obranio. Naposljetku, smatram da bi najrealniji završetak bio neriješen, ali smo poraženi zbog već spomenutih pogrešaka naših obrambenih nogometaša – ovako je događanja na igralištu u Grubišnom Polju komentirao Mario Milutin, trener NK Garić Garešnica.

Trenutna ljestvica ovog nogometnog društva