Prošle subote (28. svibnja) Kinološko društvo Bjelovar je uz potporu Grada Bjelovara nakon tri godine stanke organiziralo Nacionalnu izložbu „CAC Bjelovar“. Riječ je o izložbi čistokrvnih pasa na jednoj od najljepših lokacija grada Bjelovara – sportskom parku „Borik“ kojeg krasi predivan drvored, lijepo uređene staze te sportski tereni okruženi velikim travnatim površinama. Upravo te travnate površine su osigurale dovoljno prostora za mnogobrojne šatore izlagača koji su se slagali tijekom jutra. Guste krošnje trebale su štiti pse i izlagače od visokih temperatura i osigurati da ova izložba krajem mjeseca svibnja, u kojem su temperature dostizale i do 30 stupnjeva bude ugodna za boravak na otvorenom, no pokazale su se odličnim izborom i za kišu koja je ipak odlučila stati na početku revijalnog dijela tijekom izbora najljepših pasa izložbe.

Pročelnica Kristina Kocur je, baš poput ostalih posjetitelja uživala u prekrasnom ambijentu te prelijepim psima

Nakon intoniranja himne su se izlagačima i posjetiteljima obratili: predsjednik KD Bjelovar Zdenko Očko, delegat izložbe Božidar Knafeljc i pročelnica komunalnih djelatnosti Kristina Kocur. Svi oni su u svom pozdravnom govoru zahvalili organizacijskom odboru izložbe koji je, usprkos svim izazovima pripremio jedan lijep kinološki događaj. Također, sucima su zaželjeli lijepe pse, uspješno ocjenjivanje, a isto tako i izlagačima na ukazanom povjerenju.

Dva ljepotana čekaju svoj red za izlaganje

Suce, izlagače te posjetitelje su oduševili prostrani ringovi oko kojih je bilo dovoljno mjesta da se smjesti 310 pasa i mnogo više ljudi koji su mogli nesmetano pratiti ocjenjivanje i uživati u lijepim primjercima stotinu različitih čistokrvnih pasmina od kojih su neke vrlo rijetke te se ne viđaju često na hrvatskim izložbama. Najveći broj pasa bili su psi u vlasništvu hrvatskih izlagača i uzgajivača, no atraktivnoj lokaciji i izvrsnoj sudačkoj listi nisu mogli odoljeti niti izlagači iz inozemstva (Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Finska, Mađarska, Italija, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo). Nadalje, bez obzira što se sunce nije pokazalo niti jednog trenutka, na licima izlagača i posjetitelja bio je primjetan osmijeh te se u svakom kutku izložbe osjetila jedna ugodna sportska atmosfera koja je krasila ovaj kinološki događaj.

Izlagače nije omela niti obilna kiša

U revijalnom dijelu izložbe, glavnim krugom su se prošetali najljepši primjerci od beba do veterana i ponosni vlasnici koje su pljeskom nagradili svi prisutni. Čast da izabere najljepšeg od najljepših pasa ove je godine pripala dugogodišnjem sucu svih pasmina Igoru Selimoviću, a iako mu je samo 14 mjeseci te je bio prijavljen u razredu mladih, titulu najljepšeg psa ponio je ZORRAZO ICONIC I AM u vlasništvu Nigel Eggington(UK).

Poziranje za sve znatiželjnike

Dakle, zaključno kažimo kako su se organizatori uspjeli oduprijeti lošem vremenu i napravili jedan predivan kinološki događaj u Bjelovaru. Opravdali su povjerenje dobiveno od Hrvatskog kinološkog saveza. Isto tako, u ime Kinološkog društva Bjelovar još jednom se zahvaljuju gradu Bjelovaru, Hrvatskom kinološkom savezu, svim sponzorima, izlagačima te sucima.

Vau, vau