PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ZA RUKOMETAŠICE; 26. KOLO;

ŽRK BJELOVAR – ŽRK TROGIR 58 34:26

Rukometašice Bjelovara su jučer (subota, 28. svibnja) okončale sezonu 2021./2022. Okončale su je sigurnim i posve očekivanim slavljem na domaćem parketu dvorane Europskih prvaka protiv trogirske momčadi krajnjim rezultatom 34:26. Bila je to najuspješnija sezona djevojaka iz rukometnog grada u povijesti obzirom da je ostvareno finale nacionalnog Kupa, odnosno treće mjesto u prvenstvu. Isto tako, treba reći kako konačan ishod protiv Trogiranki nije bio u prvom planu jer se već otprije nekoliko tjedana  zna da su Bjelovarčanke osigurale već spomenutu treću poziciju pa su stoga one, ali i njihovi navijači mogli uživati u svakom trenutku.

Pred sam početak meča

Nadalje, dodatnu svečanost ovom dvoboju dala je činjenica što se Ema Guskić njime oprostila od bjelovarskog dresa te joj je tom prilikom prigodan poklon uručio klupski predsjednik Dario Pleško, a navedimo i to kako su svim članovima ŽRK Bjelovar, po isteku vremena predviđenog za igru pripale brončane kolajne. Dodijelio im ih je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić. Stoga, bjelovarske heroine su s parketa otišle nasmijane od uha do uha, s pjesmom na usnama i sada im predstoji zasluženi odmor. Naravno, bit će itekako zanimljivo pratiti što će se događati tijekom ljetnih mjeseci (u smislu slaganja igračkog kadra za budućnost) te ćemo mi to činiti s velikim zanimanjem.

Ema Guskić

Ipak, kažimo kako je najbolji Bjelovarsko-bilogorski ženski sportski kolektiv do ovog uspjeha stigao na krilima Lee Vukojević koja je zabila čak 10 puta (sedmerci 4/4), dok je podršku imala u liku Lucije Jandrašić. Ona je dalmatinsku mrežu „probušila“ u šest navrata i također je bila nepogrešiva. Iz trogirskih redova vrijedi izdvojiti Anđelu Sušak (10/21; sedmerci 3/4), kao i Ivku Kljaković Gašpić koja se može pohvaliti sa sedam golova. No, bilo je to premalo da bi se opasnije zaprijetilo favoriziranom Bjelovaru koji je na suveren način, bez previše stresa još jednom ove sezone razveselio sve svoje pristalice. Dakle, ovime se spušta zastor na najuspješniju sezonu bjelovarskog ženskog rukometa. Preostalo nam je još samo prenijeti vam riječi trenera bjelovarskih vratarki – Gorana Trajkovskog, odnosno već spomenute Vukojević. Dakako, tu je i fotogalerija.

Goran Trajkovski

–Ovaj je trijumf šlag na kraju ove teške i turbulentne sezone. Htio bih čestitati djevojkama, cjelokupnom stožeru na dostignućima, a naravno i našim vjernim navijačima koji su nas podržavali. Ova sezona je najuspješnija u povijesti kluba te se nadam da ćemo ovakvu razinu igara držati što je duže moguće. Točnije, nadam se da se momčad neće „osipati“. Kada to kažem mislim na to da je velik broj naših rukometašica tražen od drugih klubova, a već je poznato da nam Ema Guskić odlazi u Podravka Vegetu.

Ipak, nastojat ćemo marljivo raditi i dalje kako bismo zadržali okosnicu sastava i u idućoj sezoni, odnosno kako bismo i tada bili konkurentni za prve tri prvenstvene pozicije što nam je krajnji cilj. Još jednom čestitam svima, a dakako, čestitke su zaslužile i igračice Trogira 58 koje su se borile do samoga kraja. Mišljenja sam da je to jako dobra momčad te se nadam da će naposljetku uspjeti sačuvati prvoligaški status. Isto tako, nadam se da će u budućnosti još više napredovati – puno toga nam je kazao Trajkovski.

–Bezobzirno na činjenicu što sam ostvarila stopostotan učinak, ne bih se stavljala na prvo mjesto. Za ovu pobjedu je zaslužna cijela momčad i rekla bih kako nam se trud isplatio. Ja sam ovdje relativno kratko te bih se željela zahvaliti treneru, odnosno svim svojim suigračicama na ukazanom povjerenju. Za nas je sezona okončana na najbolji mogući način. Čestitam djevojkama iz Trogira na prikazanoj igri i otporu koji su nam pružile, ali smo mi ipak pokazale da smo kvalitetnije te ih savladale – ovo su riječi Lee Vukojević, rukometašice Bjelovara koja je u ovih 60 minuta došla do 10 pogodaka iz isto toliko pokušaja.