Prošlog četvrtka (26. svibnja) je održano 8. kolo bjelovarske kros lige. Na njemu se sveukupno našlo tridesetak atletičarki i atletičara, a zanimljivost jest ta da je ovo bilo jubilarno, 60. kolo otkako je ovo natjecanje iznova pokrenuo organizator Josip Prvonožac. U izostanku Alena Čretnog je najuspješniji bio Antonio Ožvatić s vremenom 19:16. Drugim mjestom se morao zadovoljiti Martin Gregurić (20:15), dok je broncu kući ponio Ivan Čavić koji je za Gregurićem zaostao točno jednu minutu. Dakle, zadanu je rutu savladao za 21 minutu i 15 sekundi.

Antonio Ožvatić je na najbolji mogući način iskoristio odsutnost Alena Čretnog tako se okitivši zlatom
Martin Gregurić dotrčao je do srebra
Ivan Čavić je kući ponio seniorsku broncu

Goran Kovač je bio prvi veteran (sveukupno petoplasiran). Njegova se štoperica zaustavila na 21:59, a već spomenuti Prvonožac je sveukupno bio 7. On se može pohvaliti vremenom 22:49. Nadalje, Vice Sučić je bio brončani veteran, odnosno, ovotjednu utrku je sveukupno okončao kao desetoplasiran (23:51). Kod žena je i ovoga puta najbrža bila Kristina Veljačić koja je trčala 25:55, dok su joj društvo na pobjedničkom postolju radile srebrna Davorka Karlin Matešić (27:07) te brončana Renata Butužin (30:26).

Goran Kovač još jednom je prezentirao svoju moć među veteranima
Veteransko srebro je pripalo Josipu Prvonošcu
Brončani veteran – Vice Sučić
Kristina Veljačić – bez konkurencije među ženama
Drugoplasirana atletičarka – Davorka Karlin Matešić
Renata Butužin je došla do brončanog odličja

Među mališanima do 8 godina starosti nije bilo nikakvih iznenađenja. Naime, i ovoga je četvrtka Oliver Rođak Iličić dotrčao do prve pozicije s vremenom 7:41. Rita Ravenščak je bila druga (prvoplasirana djevojčica; 7:57). Također, treba naglasiti kako je ona bila jedina djevojčica u ovoj konkurenciji, a Arturu Kurjakoviću je 8:56 bilo dovoljno da bude sveukupno treći (drugi dječak). Lovro Ravenščak je za Kurjakovićem zaostao svega jednu stotinku (8:57) što znači da je osvojio četvrto mjesto (treći dječak).

Isto tako, sve je ostalo po starom i u kategoriji U12. Dakle, Marin Bakić je sa 9:52 bio najbolji (ujedno jedini dječak ove konkurencije). Zara Vidak ga je pratila u vremenu 10:39 (najbolja djevojčica), Marija Barnjak je istrčala 11:40 za treću poziciju (drugoplasirana djevojčica), a Ella Dolenčić je stazu savladala za 12 minuta i 52 sekunde. To joj je bilo dovoljno za četvrtu poziciju, odnosno bila je trećeplasirana djevojčica.

Mlade nade bjelovarske atletike

Stoga, krajnja konstatacija ovoga tjedna jest ta da smo još jedno kolo bliže krajnjem proljetnom raspletu i da ćemo nastaviti pratiti sva buduća događanja s velikim nestrpljenjem.