Supružnici Zdravko i Višnja Pevec otvorili su svoju trgovinu i u Bjelovaru pod novim-starim imenom Pevec, čime su označili svoj povratak na tržište i u Bjelovaru.

– Danas mi je sretan dan i danas sam opušten, iako smo trgovinu u Vrbovcu ranije otvorili, ovo je zaista novi početak i povratak nakon pune trideset i dvije godine jer 1990. godine u svibnju smo upravo ovdje otvorili prvu trgovinu – kazao je Zdravko Pevec prilikom otvorenja i dodao kako tada nije ni sanjao da bi mogao otvoriti dvije ili tri trgovine, a kamoli napraviti vodeći trgovački centar u Hrvatskoj.

– Desilo se to što se desilo. Oduzeli su mi firmu, to svi znate iako se govori da ja to simuliram. Današnji vlasnici, da nije bilo mene, ne bi imali tu firmu. Stečajni je išao u neprimjerenom i bahatom odnosu spram dioničara. Prisvojio je firmu s ostalom ekipom i imao je upravljačku strukturu da ne kažem 100 posto – rekao je Pevec i još dodao kako to nije završeno i da je na Vrhovnom sudu gdje stoji šest godina.

– Jednostavno sudstvo ne zna što da učini jer oduzeti nekome firmu, a da se nije napravilo revizijsko financijsko izvješće je neprimjereno. Svi su mi rekli, Zdravko dobit ćeš spor samo je pitanje kada, da li u Hrvatskoj ili Europskom sudu – kazao je Pevec.

Višnji i Zdravku Pevec na otvorenju trgovine podršku je dao i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

– Zdravka Peveca cijenim i poštujem i uvažavam to da je ponovno odlučio krenuti. Ja to gledam kroz prizmu poduzetničke ideje i bavljenja poduzetništvom i stvaranja novih vrijednosti. Došao sam dati podršku jer mi je važan svaki posao koji se otvara u Gradu Bjelovaru. Ovaj ima i tu jednu emotivnu komponentu poduzetnika koji je stvorio puno toga, pa pao, ali ima taj poduzetnički žar da želi ponovno stvarati – kazao je Hrebak.