Pozitivno je ocijenjen projekt “Rekonstrukcija i dogradnja – Kulturni centar”, koji će se realizirati putem mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Programa Ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020. godine, koji je bio prijavljen na natječaj iz tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Za projekt, koji je pripremila JU Razvojna agencija Čazma, Grad Čazma ostvario je pravo na cjelokupan iznos sredstava u visini od 5,8 milijuna kuna.

Riječ je rekonstrukciji i dogradnji zgrade koja se nalazi u središtu Čazme, čime će se revitalizirati kulturna jezgra grada, a jednako tako omogućiti i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Kulturni centar tako bi trebao postati mjesto gdje će se održavati manifestacije, tribine, edukacije, radionice, konferencije, izložbe, nastupi KUD-ova i udruga, vjenčanja i mnoge druge priredbe, a važna je i činjenica da će se stvoriti prilika za nova radna mjesta.

– Zgrada pored već je uređena u sklopu projekta Čazma Natura. Ovaj projekt ne rješava samo pitanje obnove objekta, već komunikacijski povezuje središnje dijelove grada, a samom centru daje novu funkciju, naglašava gradonačelnik Dinko Pirak.