foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Projekt „Inicijativa  za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“ vrijedan 1,5 milijuna kuna financiranog  u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda provode Grad Bjelovar u partnerstvu s Maticom umirovljenika Bjelovar i Bjelovarskim slavujima – Fakinima. Cilj projekta je omogućiti ispunjenje potreba osoba treće životne dobi, sukladno problemima s kojima se susreću.

Ovog ponedjeljka održana je međukonferencija ovog EU projekta na kojoj su iznesene  informacije o dijelu provedenih aktivnosti,  završetku uređenja prostora Matice umirovljenika Bjelovar te daljnjoj provedbi projektnih aktivnosti.

Predsjednik Bjelovarskih slavuja – Fakina Ivan Ćurić kazao je kako projekt završava 20. srpnja, a kroz njega je prošlo oko 250 umirovljenika kroz tristotinjak različitih aktivnosti.

Ivan Ćurić, predsjednik Udruge Bjelovarski slavuji – Fakini / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

119 tisuća kuna vrijednost je uređenja prostora Udruge Matice umirovljenika Bjelovar gdje umirovljenici provode svoje vrijeme, kazao je gradonačelnik Hrebak.

– Ovaj projekt je hvalevrijedan zato što potiče mnogo stvari, od druženja, standarda, edukacija, podizanja svijesti o potencijalnim bolestima kod umirovljenika do reagiranja na vrijeme. Ono što je bitno za Grad Bjelovar je da je projekt u cijelom iznosu pokriven od Europskog socijalnog fonda – rekao je Hrebak.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Ivan Tomić, predsjednik  Matice umirovljenika Bjelovar dodao je kako je Matica za svoj 25 rođendan dobila krasan poklon u vidu uređenja svojih prostorija.

– Obnovljen nam je prostor, klimatiziran, a uređen nam je i sanitarni čvor za invalide što do sada nismo imali, pa sada i invalidi mogu participirati u našem prostoru. Prostor je predviđen da se družimo. Nismo socijalna ustanova, ali možemo psihološki pomagati da se ljudi dođu tu podružiti uz razne aktivnosti – kazao je Tomić.

Ivan Tomić, predsjednik  Matice umirovljenika Bjelovar / foto: Lorenzo Kocijan Pacas