Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

NK Bjelovar priprema se za nastup u višem rangu natjecanja,  postaje član jedinstvene druge lige na čemu je predsjedniku NK Bjelovar Marku Ćuriću čestitao gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, a bila je to i dobra prilika da se obiđu radovi na novom stadionu koji se primiču kraju.

Radovi napreduju predviđenom dinamikom, ali ipak otvorenje stadiona neće biti kako je prije najavljeno sredinom svibnja ili početkom lipnja kako bi svi predviđeni radovi bili kvalitetno završeni, rekao je Hrebak i dodao kako će prva utakmica biti odigrana iza 15. kolovoza, a stadion će biti spreman i za susret katoličke mladeži u rujnu.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

– Nema velikih probijanja financijske konstrukcije. Oko milijun i pol kuna će biti dodatni radovi kojima će se osigurati bolji uvjeti i viši standard. U konačnici radovi će koštati koliko smo i planirali oko dvadesetak milijuna kuna i zadovoljit će potrebe Grada Bjelovara za sljedećih pedesetak godina – kazao je Hrebak i dodao kako su stvoreni i preduvjeti za nastavak radova ukoliko se NK Bjelovar uspije probiti do najvišeg ranga natjecanja u budućnosti.

Predsjednik NK Bjelovar Marko Ćurić / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Predsjednik NK Bjelovar Marko Ćurić najavio je da će na otvorenju stadiona gostovati mlada nogometna reprezentacija koju vodi Bjelovarčanin Ognjen Vukojević.

– Ipak to još nije potvrđeno jer ne znamo točan datum završetka radova i otvaranja i kako će se poklopiti njihove reprezentativne i osobne obaveze. Još uvijek to stoji u zraku, no za sada to je najizglednije, a tu bi dali i simboliku jer je on najbolji nogometaš u povijesti našeg grada – rekao je Ćurić.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas