Župan Marko Marušić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zlatko Pavičić u Predavcu su sudjelovali na otvorenju novoizgrađene streljane opremljene uređajem za izbacivanje meta, prve takve vrste u BBŽ.

Bjelovarsko-bilogorska županija zajedno sa županijskim lovačkim savezom već niz godina pokušava unaprijediti lovno streljaštvo, ali u tim namjerama glavni problem bila je nedostatna tehnološka opremljenost lovačkih ili civilnih streljana. Zbog toga su organizatori natjecanja u lovnom streljaštvu jedan dio natjecanja bili primorani organizirati na prostoru drugih županija koje posjeduju potrebnu infrastrukturu, no sada više za to neće biti potrebe jer nabavljen je stroj za „Lovački Parcours“ vrijedan 184 tisuće kuna od kojih je Županija izdvojila 50 posto – istaknuo je župan Marušić.

Županija će u ovoj godini razvoju lovstva pomoći s gotovo 600 tisuća kuna. Podsjetimo, na provedenom javnom pozivu odobreno je 138 zahtjeva za 45 lovoovlaštenika, a najviše za stimulaciju odstrjela predatora, prevenciju i liječenje srneće i jelenske divljači od velikog američkog metilja te za nabavu sredstava za zaštitu usjeva u poljoprivredi.

Što se pak lovnog streljaštva tiče ono je sastavni dio lovnih aktivnosti i lovstva uopće. Lovačke i lovno streljačke udruge natječu se kroz Županijsku ligu i na državnom natjecanju u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i stoga će Županija pomoći uređenje još dvije streljane.