Odlukom Ministarstva sredstva u iznosu od 210.000,00 kn iz Javnog poziva dobio je i projekt ,,Opremamo se, surađujemo, napredujemo” Osnovne škole Berek, u partnerstvu sa Osnovnom školom ,,Braća Jezerčić” iz Bosanskohercegovačke županije Divičani, Jajce. Projekt Osnovne škole Berek jedan je od ukupno 45 financiranih projekata na razini države. Odobreni iznos od 210.000,00 kuna bit će uložen u nabavu informatičke opreme. Osim što će iz projekta škola i učenici dobiti kvalitetniju provedbu nastavnih planova i programa, a nastavnici bolje uvjete rada, neizostavni dio ovog projekta je i podizanje razine socijalne uključenosti i razvijanje multikulturalnosti u zajednici. Vodeći partner na projektu, Osnovna škola Berek, pripremu projektnog prijedloga povjerila je Javnoj ustanovi Razvojnoj agenciji Bjelovarsko-bilogorske županije, čiji je tim pripremio svu dokumentaciju potrebnu za pravovremenu prijavu. Ovaj projekt je bio prijavljen na Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2022. godinu a raspisalo ga je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dana 7. ožujka 2022.

,,Opremamo se, surađujemo, napredujemo” jedan je od 6 odobrenih projekata u posljednja tri mjeseca ukupne vrijednosti 2.289.695 78 kuna kojega je pripremila Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije. Kao regionalni koordinator JURA BBŽ je pripremila niz projektnih prijedloga za Županiju, općine i javnopravna tijela, a u ovom trenutku odobreni su: ,,Sanacija dijela krovišta lječilišnog hotela Termal i sanacija poda terapijsko-rekreacijske dvorane” kojom će se smanjiti troškovi održavanja, poboljšati kvaliteta usluga te povećati prihodi od iznajmljivanja dvorane i sportskih priprema sportaša; projekt ,,Uređenje sportske dvorane Velika Pisanice” za dio građevinskih radova i opremu dvorane fiksnom opremom; projekt ,,Dječji vrtic Ivančica” i ,,Dječji vrtić Veliko Trojstvo” kojima se želi poduprijeti ostanak obitelji s djecom te pridonijeti ujednačavanju života u ruralnim krajevima kroz aspekt dostupnosti, pristupačnosti, priuštivosti i kvaliteti, te projekt Bjelovarsko-bilogorske županije ,,Uređenje igrališta i pozomice”.

Za 12 projektnih prijedloga koje je također pripremala Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko­bilogorske županije čeka se Odluka a trenutno je u pripremi još 7 novih projektnih prijedloga.