Promocija 139 stručnih prvostupnica i prvostupnika Veleučilišta u Bjelovaru 2022. godine - foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Posebno svečano je danas u Gradu Bjelovaru jer je održana X. svečana promocija stručnih prvostupnica i prvostupnika Veleučilišta u Bjelovaru.

Diplomu je pred predstavnicima drugih visokoškolskih ustanova u RH, predstavnika  Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, nastavnih baza Veleučilišta i gospodarstvenika dobilo 139 studenata, a od toga 8 studenata Mehatronike, 118 Sestrinstva i 13 Računarstva.

– Vrijeme u kojem živimo, obilježilo je naše živote na nove i različite načine. Iako su okolnosti u kojima živimo i radimo složene potrudili smo se da brzom prilagodbom sustava, izuzetnim naporom svih zaposlenika i suradnika omogućimo našim studentima da postignu svoj cilj – kazala je dekanica doc. dr. sc. Zrinka Puharić, dr. med..

Dekanica Veleučilišta u Bjelovaru doc. dr. sc. Zrinka Puharić, dr. med. / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić kazao je kako se pokazalo da  Veleučilište u Bjelovaru ima važnu ulogu u obrazovnoj strukturi ovog dijela Hrvatske.

– Na Veleučilištu je do sada diplomiralo gotovo 1 100 studenata. Velika je to brojka za relativno kratko vrijeme koliko ta ustanova postoji. Oni koji završe obrazovne programe pronalaze posao i to je najvažnije jer za mladog čovjeka nema ništa gore nego kada nakon završenog školovanja ne može pronaći posao. Nažalost, naša županija nema još uvijek dovoljno visoko obrazovanih ljudi i naša je obaveza da učinimo sve da se te brojke promijene – kazao je župan Marušić.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

– Čujem se češće kako je bjelovarsko Veleučilište jako teško. I mora biti teško. Mora biti još teže, ali drage promoventice i promoventi, od vas ovdje koji jeste, 90% nakon tri mjeseca nakon završenog studija pronađe posao. Naš cilj je da vas sve ukrademo vašim jedinicama lokalne samouprave, da vas zadržimo u Bjelovaru i da zajedno s nama gradite moderno i dinamično gospodarstvo 21. stoljeća upravo u Bjelovaru – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Dodajmo kako Veleučilište u Bjelovaru trenutno ima 805 aktivnih studenata. Od osnivanja do sada je ukupno diplomiralo 1089 studenata (Mehatronika – 207, Sestrinstvo – 860, Računarstvo – 22).

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas