Općinsko vijeće Općine Farkaševac održalo je svoju 7. sjednicu na kojoj su točke dnevnog reda bile vezane uz odabir ponuditelja za radove na području Općine Farkaševac, te usvajanje odluka za izgradnju sjenice za djecu za kulturno-umjetničke aktivnosti ispred Osnovne škole Farkaševac i nabavu tende za Dječji vrtić Crvenkapica.

Najviše se na sjednici raspravljalo o starim boljkama, košnji bankina i uređenju putnih graba na županijskim i državnim cestama na općinskom području.

– Kao i do sada velike napore ulažemo u pozive nadležnima oko uređenja bankina. Nažalost, ispostavilo se da stari problemi ostaju. Trudimo se iz tjedna u tjedan zvati i vidjeti kako te probleme možemo riješiti. Na našem području ima izuzetno puno županijskih cesta, a prolazi kroz naše područje i državna cesta koja nije održavana, gdje imamo zarasle površine i izuzetno velike bagreme koji zapravo uneređuju cijeli pogled s brze ceste što se može vidjeti na potezu Vrbovec – Farkaševac – rekao je načelnik Matija Copak i dodao kako bi problem bankina trebao biti riješen, prema obećanjima koje je dobio, u roku od desetak dana.

Jedno od pitanja na koje je načelnik Copak odgovorio u aktualnom satu bilo je i oko uređenja domova, točnije, najviše onog u Brezinama.

– U planiranju smo rebalansa proračuna koji će biti na sljedećoj sjednici gdje su uključena znatno veća financijska sredstva za takve probleme u domovima, kao što je npr. i dom u Ivančanima u koji selimo sve naše udruge. Definitivno ćemo riješiti i problem doma u Brezinama u kojem je situacija kakva je i koja se vukla kroz prošlost, ali idemo u tom smjeru da ga saniramo i ove godine ćemo to riješiti u što skorijem roku – rekao je Copak.