Čazma je dočekala svoje planinare koji su se vratili s Himalaje. Luku Piršljina i Kristijana Čikora dočekali su njihovi prijatelji iz HPD-a Garjevica Čazma, ali i ostali građani koji su pozdravili povijesni uspjeh čazmanskih planinara.

Kala Patthar visok 5 644 metara bit će zasigurno dugo vremena najviši vrh na kojem će biti neki Čazmanac.

– Ponosni smo na naše Čazmance koji su jedni od rijetkih koji su tako visoko uspjeli doći. Himalaja je san svakog planinara, a naši dečki su tamo bili i to će ostati zapisano. Ja im čestitam u svoje ime, ali i u ime Čazmanaca. Vidi se da naše planinarsko društvo ima i one prave borce, prvu ligu koja može svugdje, tako da mi je drago da i rekreativna udruga ima ovakve rezultate – rekao je prilikom dočeka gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Luka i Kristijan rekli su kako su nakon svoje avanture umorni i neispavani, no puna srca.

– Ja sam već duže vrijeme maštao o tome i nikako to ostvariti, ali sad smo konačno to uspjeli odraditi. Da je Kristijan rekao da ne ide, ne bih išao ni ja, ovako u dvoje je ipak puno lakše bilo – rekao je Luka, dok je Kristijan dodao kako nisu sumnjali da će fizički uspjeti izdržati sve zahtjeve ovog pothvata.

– Nismo znali za tu visinu, a ta visina se pokazala ključnom. Možda je to nekome smiješno, tih 5 600 metara, ali iznad 3,5 tisuće, pa nadalje, ako se ne sluša nekoga tko to zna, jednostavno ne možeš dalje i sigurno ćeš imati problema i morat ćeš se vratiti – rekao je Kristijan koji se zahvalio svima koji su ih pratili, u prvom redu Franji Kmetu, ali i Stipi Božiću i Mariju Celiniću.